Home Nieuws Dreigt de trainerscarriere van Van Nistelrooij als een nachtkaars uit te gaan?...

Dreigt de trainerscarriere van Van Nistelrooij als een nachtkaars uit te gaan? ‘Het is geen schande’

3755
0

Wat is dat toch met al die analisten en jounalisten? Steeds maar weer die zwart-wit conclusies over zaken die zo weer kunnen veranderen. En zeker in de wereld van het topvoetbal.

Een zwart-wit conclusie over de trainerscarriere van Ruud van Nistelrooij van Hugo Borst. Een aantal weken na het vertrek van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV denkt AD columnist dat de trainerscarriere van Ruud van Nistelrooij er al weer op zit. Waar dat daadwerkelijk op gebaseerd zit is, is niet helemaal duidelijk. Het betreft ‘gewoon’ een zwart-wit conclusie van Borst, die nooit om een mening verlegen zit.

Achteraf gezien ‘had de coach nooit deze weg moeten bewandelen’, zegt Borst in een stuk voor Voetbal International. “Ajax heeft ronduit slecht gevoetbald, daar zat geen idee achter. Eerlijk gezegd ben ik bij PSV ook niet verder gekomen. Ik heb de interviews van Van Nistelrooij doorgeploegd, maar ik heb hem nooit op een boeiende uitsprak kunnen betrappen, op wat visie. Er zijn maar weinig trainers die het verschil maken. Dat kan Ten Hag, Louis van Gaal en Guus Hiddink op een andere manier. Maar je moet alles wel goed kunnen onderbouwen, een visie hebben. Het kan niet zijn dat iemand trainer wordt omdat hij zo goed kon voetballen”, begint Borst zijn relaas over het seizoen van PSV.

“Ik ken ook bijna geen aanvallers die goede trainers zijn geworden. Het zijn heel vaak verdedigers of middenvelders. Van Nistelrooij zag het in eerste instantie zelf al niet zo zitten. Dat hij twee maanden later toch is overgehaald, vond ik heel zwak van PSV. Hij heeft het gewoon niet goed gedaan. Dat is geen schande, hij heeft ons als topspits verwend met enorm veel prachtige doelpunten”, wijst Borst naar de grandioze carriere van de Geffenaar.

Hoe gaat de carriere van Ruud van Nistelrooij verder verlopen want zijn naam wordt genoemd bij tal van clubs in met name Engeland. Borst vreest dat we Van Nistelrooij voorlopig niet terug gaan zien in een dug-out. “Bij Mark van Bommel kreeg je wel het idee dat hij op zou krabbelen, maar dat zie ik bij Van Nistelrooij op trainersgebied niet zo snel gebeuren. Hij had nooit deze weg moeten afleggen. Hij had eerst bij clubs als Heerenveen of Sparta twee jaartjes aan het vak moeten ruiken”, aldus een voorbarige Hugo Borst. Wij denken dat het allemaal wel mee zal vallen en dat Ruud van Nistelrooij nog ‘gewoon’ een grandioze carriere als trainer tegemoet kan zien.


Vorig artikelPSV heeft slechts drie gerichte versterkingen nodig om ‘Bosz voetbal’ te kunnen spelen
Volgend artikelNoa Lang staat open voor een transfer naar PSV en de Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in