Home Nieuws Dramatische statistieken: Na 2 schoten op doel in 96 minuten is het...

Dramatische statistieken: Na 2 schoten op doel in 96 minuten is het tijd voor Xavi Simons

5604
0

Dramatische statistieken voor het Nederlands Elftal tegen Ecuador. Het is tijd voor verandering.

Behoudens de eerste 15 tot 20 minuten wist Oranje totaal geen indruk te maken tegen het Midden-Amerikaanse land Ecuador, dat bepaald geen hoogvlieger te noemen is in het mondiale voetbal. De Ecuadorianen toonden echter dusdanig veel lef, inzet en strijdlust, dat Oranje er bleek op de wangen van werd. Inspiratieloos, zoekende , angstig en vooral een wedstrijd zonder plan. Dat was Nederland – Ecuador. Er was natuurlijk wel een plan maar de mannen van Louis van Gaal konden het nauwelijks uitvoeren. Een mooie statistiek voor Oranje was dat Ecuador na zeven wedstrijden eindelijk weer een doelpunt tegen kreeg. Maar dat was het dan ook wel met de positieve bijzonderheden vanuit Oranje bezien.

Heel even leek Ecuador van slag na de vroege vuurpijl van Cody Gakpo maar de heren voetballers van Oranje dachten na een minuut of 15 de bal rond te hebben gespeeld, wel te kunnen doordrukken tegen de ijverige Zuid-Amerikanen maar het pakte totaal anders uit.  Plots gaf Ecuador gas en ontstonden er gaten en daadwerkelijke kansen. Hoe kan dat met een vijfmans defensie?

De ploeg uit Latijns-Amerika schoot in 96 minuten maar liefst vijftien keer op Noppert, waar Oranje kwam tot slechts twee doelpogingen in 96 minuten geraakte. De slechtste cijfers van een Europees land sinds 1966, schrijft Voetbal International. Kortom, het is tijd voor verandering en dus is het tijd voor onbevangenheid: Xavi Simons!

‘Ik denk dat je wat onbevangenheid moet hebben in het elftal. Op dit moment is dat er niet’, zei NOS analist Van Hooijdonk. ‘Dan kijk je eigenlijk al snel naar Xavi Simons. In dit geval kan dat de zaak weleens goed opschudden. Er moet wel iets gebeuren. Je hebt twee wedstrijden gespeeld die allebei heel erg matig waren. Als je zo doorgaat komt het tegen Qatar wel goed, maar lig je er daarna uit’, aldus Van Hooijdonk, die pleit voor Xavi Simons.


Vorig artikelESPN: United gaat na vertrek Ronaldo voor transfer Gakpo
Volgend artikelJohn de Jong ziet Gakpo uitblinken en reageert op zomerse situatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in