Home Nieuws Dramatische statistieken maken voorlopig einde aan rol Jeroen Zoet als eerste keeper

Dramatische statistieken maken voorlopig einde aan rol Jeroen Zoet als eerste keeper

135
0

Het geduld van Mark van Bommel met Jeroen Zoet lijkt op te zijn en de wisseling van de wacht onder de lat is aanstaande.

Jeroen Zoet is per heden niet meer de eerste keeper van PSV en dat is meer dan terecht te noemen. LASK Linz vuurde afgelopen donderdagavond maar liefst 30 keer op doel en dat was bepaald geen toeval. De Oostenrijkers wisten van de enorme dip van Zoet en schoten de ene na de andere bal op doel. Ook Europa League tegenstander Sporting Lissabon vuurde meer dan gemiddeld af op Zoet en wist daarbij ook van buiten de zestien te scoren.

De dramatische serie wedstrijden waarin Jeroen Zoet zichzelf niet meer is begon feitelijk ruim een jaar geleden met de blunders in de thuiswedstrijd tegen Internationale.

Scheidsrechterlijke fouten zorgen ervoor dat de keeper van Inter niet uit het veld werd gestuurd en PSV dus niet tegen 10 Italianen kwam te staan maar Zoet deed de rest door twee keer opzichtig te blunderen zodat Inter uit het niets de drie punten mee uit Eindhoven kon nemen.

Het leek het begin van een dramatische serie wedstrijden van de PSV keeper die heden ten dagen nog steeds niet ten einde is gekomen. Met name in uitwedstrijden pakte Zoet geen ballen en kon de ploeg niet steunen op de kwaliteiten van de ervaren doelman.

Zoet maakte vorig seizoen in de uitwedstrijden tegen Feyenoord, Emmen, Utrecht, Heerenveen, Amsterdam en Arnhem opzichtig fouten en droeg daarmee bij aan de serie wedstrijden waarin PSV drie tot vier moest scoren om een wedstrijd te kunnen winnen.

Ook dit seizoen blunderde Zoet opzichtig in een groot aantal wedstrijden zoals thuis en uit tegen FC Basel. Zoet is vanaf 2013 eerste keeper van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here