Home Nieuws Dramatische statistieken drijven Zoet richting plaats op de bank, ook Hesp onder...

Dramatische statistieken drijven Zoet richting plaats op de bank, ook Hesp onder vuur

129
0

Jeroen Zoet erkende dinsdagavond voor het eerst dat hij een mindere fase door maakt. Maar hij vindt niet dat hij met een vormcrisis kampt. 

De statistieken zijn inmiddels dramatisch te noemen. OptaJohn maakte tijdens de wedstrijd tegen Basel al een tweet op met de cijfers van Jeroen Zoet. De laatste achttien schoten op zijn doel leverden liefst twaalf goals op. “De doelpunten gaan er te makkelijk in, dat moet anders”, erkende Zoet in gesprek met VI en het ED. De harde vrije trap bij de 1-0 van Basel was blunder nummer drie op rij tegen de Zwitsers van FC Basel “Die mag er gewoon niet in, klaar”, weet Zoet.

Van een persoonlijke crisis wil Zoet overigens niet spreken. “Dat is overdreven. Feit is wel dat het beter moet. En daar doe ik alles aan.” Die laatste woorden lijken weinig hout te snijden want de vormcrisis van Zoet is al maanden aan de gang. Wie herinnert zich niet het geschutter in de thuiswedstrijd tegen Internazionale.

Het Eindhovens Dagblad uit voor het eerst stevige kritiek op de PSV doelman. Die kritiek raakt ook keeperstrainer Ruud Hesp. Hesp is immers verantwoordelijk voor het wel en wee van Zoet onder de lat. Wie Zoet bezig ziet kan onmogelijk ontkennen dat de doelman traag reageert en zeer veel moeite heeft met schoten van afstand. Zo konden afgelopen seizoen in de Kuip, de galgenwaard en in het Gelredome spelers van de tegenpartij van afstand vrij uithalen en een hoek uitkiezen.

PSV’s eerste doelman duikt namelijk niet maar valt. Ook in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vuurde Jorgensen weer van afstand en opnieuw viel de bal tegen het zijnet waar Zoet nog bezig was met ‘vallen’ naar de hoek. Het afstandsschot in de thuiswedstrijd tegen VFL Wolfsburg is een zelfde tegentreffer te noemen. Het is momenteel kommer en kwel met Zoet op doel.

Facetten van het keepersvak die gewoon trainbaar zijn vallen onder de verantwoording van keeperstrainer Ruud Hesp. Net als het optreden bij hoge ballen. Een zekerheidje bij hoge ballen is Zoet al jaren niet meer. De goalie komt vertwijfeld uit en weet slechts een bal weg te stompen maar ook vaak los te laten.

‘Zoet staat voor dezelfde opdracht waar Luuk de Jong in 2017 voor stond en moet zich na een zwakke periode zien terug te vechten en weer punten gaan pakken voor het team, wat hij in het verleden vaak genoeg heeft gedaan‘, stelt het Eindhovens Dagblad over de druk die Jeroen Zoet gaat ervaren komende maanden. Het is aan Lars Unnerstall zich de komende maanden te gaan bewijzen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here