Home Columns Dramatisch PSV zakt weer door ondergrens, houding Rosario vraagt om verwijdering uit...

Dramatisch PSV zakt weer door ondergrens, houding Rosario vraagt om verwijdering uit selectie

9863
0

De ruim 1400 meegereisde PSV fans verdienen een groot compliment na de nieuwe dreun die de club zondag ten deel viel.

De fans waren meerdere keren duidelijk hoorbaar in hun support voor het elftal. Eerder op de zondag plaatste de sociale media afdeling van de club een bericht op de sociale kanalen waarin het de fans bedankte voor de steun in voor- en tegenspoed. Het was een mooie geste van de club, als dank aan de hondstrouwe aanhang. Een aanhang voor wie het heden ten dage echt afzien geworden is.


De fans in de Arena hielden de steun en het vertrouwen in een goed resultaat hoog daar op de tweede ring van de Amsterdam Arena. PSV speelde een werkelijk dramatisch eerste helft, deed bijna niets goed maar de fans bleven het team supporten en zo hoort het natuurlijk ook. De tv-kijker kon, mede door de vele herhalingen, niet anders dan hoofdschuddend de zwakke eerste helft van PSV aanschouwen. Het was een beschamend niveau, waarbij het elftal van Ernest Faber finaal door de ondergrens zakte. Spelers als Schwaab en Rosario speelden zo onthutsend zwak dat je als fan vanzelf de handen voor de ogen slaat van zoveel onkunde.

Maar is het alleen maar onkunde? Nee, zeer zeker niet. Dit PSV heeft ook problemen op het mentale vlak, waarbij ook spelers als Ihattaren en Hendrix (met name bij de 1-0) lijken te denken dat ze de teamdiscipline aan hun laars kunnen lappen. Ajax was niet alleen veel en veel beter maar zette ook een stapje extra en was feller in de duels. Op ieder deel van het veld legde diverse PSV spelers het af tegen de strijdende Ajacieden.

Hoewel het veldspel dramatisch was, leek het er diep in de tweede helft toch nog op dat er een resultaat mogelijk was tegen een verder heersende tegenstander. Er waren gelukkig ook lichtpuntjes te melden zoals de invalbeurt van Mitroglou en Rodriguez maar ook Madueke is een speler waar muziek in zit. Het Engelse toptalent zal zich vermoedelijk binnen enkele maanden in de basis spelen. Ook Unnerstall wist zich met goed keeperswerk te onderscheiden, hoewel hij wel schuldig was aan de enige treffer van de middag. PSV lijkt helemaal opnieuw te moeten gaan beginnen in de wederopbouw van het elftal. Voetballen begint van achteruit en op dat vlak is het woord dramatisch de enige juiste omschrijving voor zoveel onkunde in de opbouw.

Menig amateurclub laat wekelijks zien beter te kunnen opbouwen dan het huidige PSV. Voor het oog van 50000 voetbalfans, fans van een club waar PSV normaal gesproken minimaal gelijke tred mee kan houden, presteerde Daniel Schwaab het om in 45 minuten voetbal meer dan 15 lange ballen blind weg te rossen. Er zijn veel clubs in de Eredivisie die een beter strijdplan dan PSV hebben wanneer ze op bezoek gaan in de Arena. PSV zette op sommige momenten de eigen aanhang met het vertoonde spel compleet voor schut.

Dissonant Pablo Rosario lijkt daarbij aan muiterij te doen en middels dramatisch spel en een discutabele houding zijn eigen positie in de selectie ter discussie te stellen. De middenvelder liet in niets zien te willen knokken voor betere tijden, sjokte over het veld, liet zijn man veelvuldig lopen en speelde last but not least ook nog eens dramatisch slecht.

Ook als er geen tegenstander in de buurt is, lukt het Rosario niet om een bal strak in te passen, los van de moeizame aannames en tijd die hij daarvoor nodig heeft. Pablo Rosario grossiert bovendien in balverlies, maar schroomde in de tweede helft rond de middenlijn niet om een balletje onnodig achter het standbeen te halen. Gevolg: onnodig balverlies. De middenvelder etaleert een algehele houding waaruit af te lezen valt dat het hem allemaal niet bijster veel interesseert.

Het dieptepunt van de verloren topper ontstond net na de 1-0 van Promes. Collega’s Viergever en Dumfries gooiden zichzelf voor de bal ten einde er alles aan te doen een doelpunt te voorkomen, terwijl Rosario zijn man liet lopen en op het gemak kwam aansjokken. Na de 1-0 verweet hij zijn collega’s met wilde armsgebaren ook nog eens dat er net een onnodig tegendoelpunt was gevallen.

In de top win je met z’n allen en verlies je met z’n allen maar Pablo Rosario laat al ruim een jaar lang zien niet het vereiste niveau te hebben om bij PSV in de basis te kunnen spelen. Daar kan de speler in kwestie zelf niets aan doen maar zijn houding in combinatie met de getoonde instelling en mentaliteit, is ver onder de maat. Eigenlijk verdient een speler die in deze barre tijden niet in de discipline kan spelen, zich niet aan afspraken en taken houdt, een (tijdelijke) verwijdering uit de selectie. In het topsportklimaat wat nagestreefd wordt, dienen dissonanten als eerste geslachtofferd te worden.

In het op de Herdgang vaak gehanteerde ‘ons kent ons beleid’ dient keihard te worden ingegrepen in het geval van dissonanten als Pablo Rosario.


Facebook Comments