Home Nieuws Drama en pech blijven voormalig PSV’er achtervolgen | Hele selectie baalt na...

Drama en pech blijven voormalig PSV’er achtervolgen | Hele selectie baalt na streep door EK in Duitsland

2169
0
xr:d:DAFDxbdURBc:138,j:2624890837024785601,t:24020915

Een week voor het Europese Kampioenschap voetbal in Duitsland begint de mededeling krijgen dat je definitief afvalt omwille van een onverwachte blessure na een ongelukje is vrij dramatisch te noemen.

Het overkwam voormalig PSV’er Michal Sadílek. De middenvelder van FC Twente en de Tsjechische nationale elf blesseerde zichzelf na een val van een fiets en ziet daardoor het Europese Kampioenschap in Duitsland in rook opgaan.

Michal Sadílek was de enige speler van FC Twente die voor het Europese Kampioenschap geselecteerd werd. Een zogenaamd ongeluk met de fiets zorgt er echter voor dat er een definitieve streep door het toernooi gezet kan worden. De voormalig PSV-speler ziet het toernooi in Duitsland aan zich voorbij gaan.

Afgelopen vrijdag stond de Tsjech nog aan de aftrap tegen Malta. De normaal gesproken basisspeler van de Tsjechische nationale elf speelde tegen het nietige Malta zijn 24e en voorlopig laatste interland. Tijdens een fietstocht met de nationale selectie kwam Sadílek ten val en liep daarbij een flinke snijwond op aan zijn scheenbeen op. Hierdoor is deelname aan het Europese Kamioenschap onmogelijk geworden.

De gehele selectie van Tsjechië is aangedaan door het onverwachte incident. Bondscoach Ivan Hasek baalt enorm. “Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt.”

Arnold Bruggink, de technisch directeur van FC Twente, liet ook van zich horen. “We leven enorm met Michal mee. We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk”, aldus Bruggink over het onfortuin dat Michal Sadílek is overkomen nadat de middenvelder eerder al langdurig blessureleed ondervond door gehoorproblemen.


Vorig artikelEnorme nederlaag | Geen beste beurt Malik Tillman en Ricardo Pepi
Volgend artikelEarnie Stewart bevestigt interesse in diverse PSV’ers: ‘Er wordt wel veel geïnformeerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in