Home Nieuws Draagvlak voor Joël Drommel brokkelt af: ‘PSV is veel meer gebaat bij...

Draagvlak voor Joël Drommel brokkelt af: ‘PSV is veel meer gebaat bij een keeper als Unnerstall’

3262
0

De kritiek op Joel Drommel neemt met de week toe. De jonge PSV doelman krijgt veel en eigenlijk teveel doelpunten om de oren waardoor er met de week kritischer naar Drommel wordt gekeken.

Diverse analisten pleitte deze week voor een andere doelman onder de lat bij PSV maar de vraag is natuurlijk gerechtvaardigd of Yvon Mvogo een betere doelman is dan Drommel. Ook is Mvogo een gehuurde speler zonder toekomst in Eindhoven dus de keuze voor Drommel is een logische.


Recent sprak Twente icoon Jeroen Heubach zich weinig vleiend uit over Drommel. Heubach prees Unnerstall en zei dat Twente een topdeal had gemaakt door Unnerstall transfervrij van PSV over te nemen. Bij Oranje is Drommel inmiddels verworden tot vierde doelman na een serie matige optredens voor PSV. Ook oud keeper en huidige keeperstrainer Harold Wapenaar denkt dat Lars Unnerstall op dit moment een betere keeper voor PSV zou zijn dan Joël Drommel. Unnerstall scoort op bijna alle vlakken beter dan Drommel, behalve in het meevoetballen.

‘Als je puur naar de kwaliteit van de beide keepers kijkt, dan heeft PSV juist het meeste baat bij een doelman als Unnerstall, zegt Wapenaar in De Telegraaf. Meevoetballen is belangrijk, weet ook Wapenaar. ‘Maar in het vak van doelman gaat het om de eerste plaats om ballen tegenhouden. Unnerstall is in zijn ontwikkeling veel verder. Dat is echt een geweldige keeper. Bij PSV werd hij erop afgerekend dat hij niet mee kon voetballen. Maar op dat punt is hij zich aan het verbeteren.”

“In één-tegen-één situaties is hij soms net een trekpop”, vervolgt Wapenaar over Unnerstall. “Hij maakt zich breed door zijn armen te strekken. Dan zie je dat hij in Duitsland is opgeleid. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Wellenreuther hebben dat ook. Drommel is zover nog niet. Hij zit vaak niet kort genoeg op de speler.”

Wapenaar haalt de goal van AS Monaco-spits Myron Boadu als voorbeeld aan en denkt dat PSV met Unnerstall onder de lat beter voor de dag was gekomen in verschillende wedstrijden. “Als je naar dat doelpunt kijkt, denk je: die keeper had toch meer kunnen doen? Dan ziet het er onzeker uit. Unnerstall is een beer van een vent. Die straalt veel meer uit en lijkt onoverwinnelijk.”