Home Nieuws Dossiers ‘foutenmakers’ Teze en Obispo roepen om aandacht Stewart | Veel belangstelling...

Dossiers ‘foutenmakers’ Teze en Obispo roepen om aandacht Stewart | Veel belangstelling voor duo

4375
0

Uit het niets zijn Jordan Teze en Armando Obispo verworden tot bankzitters. Alhoewel, volledig uit de lucht komen hun reserveposities ook weer niet.

Beide jeugdexponenten maken wisselende perioden mee als basisspelers in het elftal van Ruud van Nistelrooij. Nu Branthwaite en Ramalho het hart van de verdediging vormen, is er weinig reden tot wisselen. Het aantal tegendoelpunten gemiddeld per wedstrijd zakt iets maar het houdt allemaal nog niet over wat de defensie laat zien met de nieuwe kompanen uit Engeland en Brazilië. Het stuivertje wisselen tussen de vier genoemde verdedigers heeft PSV weinig goed gedaan, met als dieptepunten het defensieve geschutter in Leeuwarden, Groningen en Rotterdam.

Wat Teze en Obispo in genoemde steden in betreffende uitwedstrijden de PSV fans voor wisten te schotelen was abominabel slecht te noemen. Het is simpelweg niet het gewenste PSV niveau en dus zitten Teze en Obispo op de bank. We kunnen concluderen dat de grote doorbraak van het zelf opgeleide duo er niet echt van gekomen is, na dat ze vele kansen hebben gekregen. Aannemelijker wordt zelfs een transfer na dit seizoen. Earnie Stewart heeft het er maar druk mee omdat beide spelers natuurlijk wel beloften met zich mee brachten gezien hun afkomst uit de inmiddels befaamde jeudgopleiding van de club.

Worden de dossiers van Jordan Teze en Armando Obispo transferdossiers of blijven beide verdedigers toch nog langer aan PSV verbonden. Onder de analisten heden ten dage nog maar weinig positieve woorden voor Jordan Teze en Armando Obispo. Zo werden beide verdedigers in de NOS Voetbal Podcast deze week met de grond gelijk gemaakt door de panelleden van dienst. ‘Foutenmakers’, zo werd het duo genoemd.

Earnie Stewart zal voor de achterhoede belangrijke knopen moeten gaan doorhakken, waarbij het afwachten is wat de rol van Armando Obispo en Jordan Teze gaat worden. Wil PSV met hen door op het moment dat ze weinig meer aan spelen toekomen én niet de juiste ontwikkeling doormaken of staat de club open voor een transfer? Het Eindhovens Dagblad meldt dat er veel interesse is voor de beide verdedigers. Ook internationale interesse welteverstaan.

Daarnaast ligt de prioriteit van PSV op de rechtsback-positie. Philipp Mwene zou nog een jaar binnenboord gehouden kunnen worden, terwijl ook bekend is dat Milan van Ewijk al een tijdje gevolgd wordt en inmiddels op serieuze belangstelling van PSV kan rekenen. Daarnaast keert Shurandy Sambo mogelijk terug naar PSV, na een verhuurperiode van één seizoen bij Sparta Rotterdam.


Vorig artikelPSV wil verdediging versterken en denkt aan ‘snelste speler’ uit de Eredivisie
Volgend artikelGrootse prestatie | PSV in top 10 clubs met meest winstgevend transferbeleid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in