Home Nieuws Dossieropbouw in Turijn, Juventus ontslaat Mo Ihattaren | Geeft Gerald Vanenburg Ihattaren...

Dossieropbouw in Turijn, Juventus ontslaat Mo Ihattaren | Geeft Gerald Vanenburg Ihattaren toch wéér een nieuwe kans?

4521
0

Mo Ihattaren is niet langer contractspeler van voetbalclub Juventus uit Turijn.

Een volgend hoofdstuk in de carriere van Mo Ihattaren betekent een ontslag bij het grote Juventus, waar Ihattaren sinds 2021 onder contract stond. Het is een nieuw dieptepunt in de eerder zo glansrijke maar korte carriere van het begenadigd talent. Mo Ihattaren is heden ten dage mislukt bij vier grote clubs.

Eerder mislukte Ihattaren bij PSV en Sampdoria en opvolgend bleek zijn verblijf bij de club waar men dacht de carriere van Ihattaren wel even vlot te trekken, ook erg kortstondig te zijn. Anno 2023 is de carriere Mo Ihattaren ook mislukt bij zijn eigenlijke werkgever Juventus uit Turijn. Of het de hoofdpersoon zelf nog weet te deren valt te bezien maar bij vier clubs op rij weggestuurd worden is en blijft een unicum.

Zowel bij PSV, Sampdoria, Ajax en Juventus precies dezelfde feiten en dus kwam er opvolgend vier keer een einde aan een dienstverband bij genoemde clubs. Het was overigens geen geheim dat Juventus van Mo Ihattaren af wilde. De club uit Turijn was al enige tijd in de weer met het opbouwen van een dossier om afscheid van Ihattaren te kunnen nemen. Inmiddels zijn beide partijen tot overeenstemming gekomen met elkaar en is Mo Ihattaren niet langer contractspeler van Juventus.

Het verhaal van Mo Ihattaren is bekend maar voor de volledigheid sommen we het nogmaals op. De middenvelder uit Utrecht verruilde PSV in 2021 voor Juventus, dat hem direct weer verhuurde aan Sampdoria. De transfer van Ihattaren van PSV naar Juventus kon destijds als vriendendienst vanuit Juventus naar de inmiddels overleden Mino Raiola worden gezien.

Ajax dacht Ihatteren onder controle te kunnen krijgen maar het liep ook in Amsterdam weer anders dan gepland. Ajax stuurde Ihattaren weg. Mo Ihattaren verdiende bij Juventus naar verluidt 1,3 miljoen euro per jaar, maar speelde geen minuut voor de club uit Turijn. Boete op boete en absentie na absentie, deed Juventus vrijdag besluiten de nog altijd maar 21-jarige Utrechter te ontslaan. Het contract van Ihattaren bij Juventus liep nog tot de zomer van 2025 maar is dus ontbonden, meldt de Italiaanse club.

Het Parool meldt ondanks alle motivatieproblemen die Ihatteren heeft, dat Gerald Vanenburg zich heden ten dage alsnog en opnieuw om de middenvelder lijkt te bekommeren. ‘Toch zou Ihattaren vorige week nog gespot zijn bij COV Desto in Vleuten, waar hij aan het trainen was met Gerald Vanenburg. De twee werkten vorig jaar ook al samen, wat uiteindelijk tot de rentree van Ihattaren als profvoetballer bij Ajax leidde. Het is niet bekend of de twee de handen nu weer ineen hebben geslagen’, schrijft Het Parool.


Vorig artikel‘Succes met je geld, Xavi’ | ‘Meneer en zijn entourage waren vanaf dag één uit op dit scenario’
Volgend artikelUitleg De Telegraaf over ware reden vertrek Xavi Simons lijkt hout te snijden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in