Home Nieuws Dossier Simons | Van niet transparant over PSG clausule naar tevredenheid over...

Dossier Simons | Van niet transparant over PSG clausule naar tevredenheid over onderhandelingen

2421
0

Xavi Simons kan een sterk verbeterd contract tegemoet zien na zijn uitstekende prestaties en meer dan bijzondere ontwikkeling deze voetbaljaargang.

De jonge middenvelder is aan een ijzersterke serie bezig en is wekelijks belangrijk voor PSV. De jonge Simons is dusdanig belangrijk dat een aanzienlijk deel van voetbalminnend Nederland verwacht dat de middenvelder eigenlijk niet houdbaar is voor PSV. Nog steeds weet John de Jong de credits te verdienen voor het transfereren van Xavi Simons naar PSV maar evenzo kan de gestopte en feitelijk weggestuurde voormalige technische baas ook verweten worden een clausule in te bouwen welke al maanden onderwerp van gesprek is.

Ook is PSV, lees John de Jong en Marcel Brands, niet helemaal transparant geweest over de zogenaamde Parijse clausule. Eerder werd er namelijk aangegeven dat PSG geen enkele grip meer zou hebben Simons, wat door Franse media direct na de transfer van Simons al werd weersproken. Later openbaarde Brands dat er wel degelijk een clausule bestond, om als klap op de vuurpijl kenbaar te maken dat de PSG-clausule twee transferzomers betreft. Het is gelukkig één van de weinige slippertjes van de algemeen directeur dit seizoen, op touw gezet door John de Jong.

Simons lijkt op zijn beurt niet warm te lopen voor een terugkeer naar Parijs maar toch hangt de clausule boven de jonge stervoetballer en PSV. De club is er volgens Voetbal International alles aan gelegen om de clausule eruit te halen maar PSV is vooral voornemens om een sterk verbeterd contract aan te bieden. Omdat Simons niet bepaald signalen geeft een vertrekwens te hebben, lijkt PSV wel degelijk stappen te maken richting contractverlenging.

Het weekblad weet te melden dat PSV tevreden is over de gesprekken met Xavi Simons. Maar met wie vinden die gesprekken eigenlijk plaats? Met de broer van Simons, die ook als belangenbehartiger op weet te treden voor de jonge Simons, of is PSV al informeel in gesprek met de nieuwe zaakwaarnemer uit Engeland?

Darren Dein is inmiddels de zaakwaarnemer van dienst geworden maar onduidelijk is of PSV al in contact staat met Dein. Simons produceerde al zestien treffers en negen assists voor PSV in de Eredivisie en met de komende twee competitiewedstrijden tegen sc Heerenveen en AZ op de agenda lijkt het einde nog niet in zicht.


Vorig artikelItaliaanse media lyrisch over PSV-aankoop | Mijlpaal Denzel Dumfries na bereiken Champions League finale met Inter
Volgend artikelPSV ziet in RKC doelman Etienne Vaessen opvolger Drommel, Vaessen staat open voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in