Home Nieuws Dossier rechtsback lijkt opgelost | ‘Peter Bosz beschouwt hem absoluut als potentiële...

Dossier rechtsback lijkt opgelost | ‘Peter Bosz beschouwt hem absoluut als potentiële eerste rechtsback’

11531
0

Of het een hoofdpijndossier kon worden genoemd is niet direct gezegd maar onder Peter Bosz heeft het er alle schijn van dat we Jordan Teze niet meer als rechtsback gaan terug gaan zien.

PSV is zoals bekend op zoek naar versterking voor de achterhoede en lijkt met name behoefte te hebben aan een nieuwe centrale verdediger. De club is in gesprek met Tottenham Hotspur en het management van Davinson Sanchez maar zijn komst valt niet eenvoudig te realiseren. Zeker in de fase waarin het transferwindow zich weet te begeven, lijkt de komst van de snelle verdediger wellicht niet realistisch te zijn.

Daarnaast is de rechtsbackpositie ook al een tijdje onderwerp van gesprek maar naar het zich laat aanzien, lijkt dit dossier ver te zijn ingevuld, of beter gezegd te zijn opgelost. Althans, dat is de lezing van Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De clubwatcher was de gehele week aanwezig in Oostenrijk bij het trainingskamp van de selectie. Een seizoen Sparta blijkt goed uit te pakken voor zowel Shurandy Sambo als voor PSV.

Peter Bosz kan beschikken over Phillipp Mwene en Jordan Teze, maar ook Shurandy Sambo is terug bij PSV na een jaar Sparta. “Met de terugkeer van Shurandy Sambo is er een heel interessante optie voor de basis bijgekomen, zo lijkt het op basis van trainingen”, zo schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Het heeft er alle schijn van dat Bosz hem absoluut als een potentiële eerste rechtsback beschouwt.”

Sambo staat in Eindhoven nog onder contract tot medio 2024, maar PSV wil deze verbintenis openbreken en verlengen. Er was een maand geleden plots veel te doen rond Sambo, die in de belangstelling zou staan van Ajax maar die belangstelling is inmiddels naar de achtergrond verdreven. Het bleek meer de link met zijn vorige trainer bij Sparta te zijn, dan dat er daadwerkelijk serieuze interesse vanuit Amsterdam ontstond.

PSV wil het contract van Sambo verlengen tot de zomer 2026. Wel wil de verdediger en zijn management het gevoel hebben dat er daadwerkelijk perspectief voor is op speelminuten in de hoofdmacht. “Hij moet nu laten zien dat hij zijn goede jaar bij Sparta een vervolg kan geven én het op een hoger niveau ook kan”, aldus Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

Deze week sprak PSV TV in onderstaande video uitgebreid met Sambo over zijn terugkeer naar Eindhoven en naar PSV.


Vorig artikelGelijkmaker tegen Augsburg in beeld: vloeiende aanval via Noa Lang en Joey Veerman, afgerond door De Jong
Volgend artikelArne Slot ziet Feyenoord – PSV naderen en beseft: ‘Onze toptransfer is de helft van PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in