Home Nieuws Dossier rechtsback: Heeft snelste speler Eredivisie de PSV potentie om in de...

Dossier rechtsback: Heeft snelste speler Eredivisie de PSV potentie om in de voetsporen van Dumfries te treden?

1065
0

De positie van rechtsback is een waar dossier geworden bij PSV. Mauro Júnior, Ki-Jana Hoever, Phillipp Mwene en Jordan Teze: allen slaagden niet op de positie van rechtsback.

Of het een hoofdpijndossier geworden is valt nog te bezien maar feit is dat PSV na het vertrek van Denzel Dumfries weinig stabiliteit kent op de rechtervleugel. Ruud van Nistelrooij en eerder Roger Schmidt spelen en speelden met zowel Mwene als Teze maar echt een uitkomst is het nooit geworden. PSV verhuurde Shurandy Sambo nog aan Sparta maar over een vervolg van diens carriere in Eindhoven dan wel in Rotterdam is nog geen beslissing genomen.

Mauro Júnior en Ki-Jana Hoever kregen tussendoor ook nog de kans om de vaste rechtsback van PSV te worden maar ook zij faalden om uiteenlopende redenen.

Ondertussen is duidelijk geworden dat PSV serieuze belangstelling heeft voor Milan van Ewijk van sc Heerenveen. De 22 jarige back geldt als talentvol maar ook als erg snel. Sterker nog, van Ewijk is de snelste speler van de Eredivisie, zo rekende Opta laatst voor. Dat doet automatisch terugdenken aan Denzel Dumfries, die als rechtsback dusdanig opereerde aan de rechterkant, dat er eigenlijk sprake is van een rechtermiddenvelder dan wel rechteraanvaller.

PSV volgt de verrichtingen van de verdediger van Heerenveen op de voet en zou overwegen een bod uit te brengen deze zomer. De club uit Friesland denkt aan een vraagprijs van 5 miljoen euro, een bedrag wat lager ligt dan het bedrag wat PSV destijds na zeer moeizame onderhandelingen aan de Friezen overmaakte voor Dumfries. Is Milan van Ewijk dan eindelijk de gedroomde opvolger van Denzel Dumfries?

Bekijk onderstaande video om te kunnen beoordelen of van Ewijk over de typische Denzel Dumfries Skills bezit.


Vorig artikel300 PSV fans middels buscombi welkom in Spakenburg | Amateurclub weet zich ‘plots’ geen raad met uitfans
Volgend artikelHoe talentvolle NEC’er Proper al meermaals naar PSV kon verhuizen: ‘PSV was er het vroegst bij’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in