Home Nieuws Dortmund wil Donyell Malen laten aansluiten voor vertrek naar Zwitserland en wijst...

Dortmund wil Donyell Malen laten aansluiten voor vertrek naar Zwitserland en wijst naar PSV

2958
0

Donyell Malen geniet nog van zijn vakantie omdat hij van PSV extra dagen vrijaf heeft gekregen om zijn transfer naar Borussia Dortmund af te kunnen ronden.

Normaal gezien dienden Malen en Dumfries vandaag (maandag) weer te beginnen met trainen op de Herdgang maar de club heeft de twee transfertargets langer vrijaf gegeven. 22 juli is nu de datum dat beide spelers zich weer bij PSV zouden moeten melden. 22 juli zou tevens een dag voor de start van het trainingskamp van Borussia Dortmund zijn. De club uit Dortmund vertrekt vrijdag naar Zwitserland om aan te vangen met het trainingskamp. Dortmund heeft in Duitse media de hoop uitgesproken dat Malen hierbij aanwezig zal zijn.


Echter gebruikt Dortmund hiervoor Duitse media. De club doet haar beklag tegenover twee regionale dagbladen over de volgens de Duitsers te hoge transfersom van 30 miljoen euro. Het is een weinig chique manier de transfer vlot te trekken. Het ‘pushmiddel’ wordt gebruikt om PSV onder druk te zetten. Die conclusie kunnen we trekken na een interview van directeur Zorc in Duitse media over Donyell Malen en PSV. Het zit de club uit Dortmund niet lekker dat PSV 30 miljoen euro vraagt voor Malen. Het betreft een marktconforme prijs voor een jonge veelbelovende international van het Nederlands Elftal maar voor Dortmund is de prijs te hoog.

Meerdere Duitse media publiceren het interview met de bestuurder van de Borussen, die klaarblijkelijk middels een vooropgezet spel PSV proberen onder druk te zetten. Dortmund wenst niet meer dan 25 miljoen euro voor Malen te betalen en dreigt zelfs de stekker uit de onderhandelingen te halen.

“Het moet een verstandige beslissing zijn. Het moet financieel passen, anders moet je nee zeggen”, waarschuwt Zorc PSV in de regionale kranten Stern en Ruhr Nachrichten.

De Dortmund-directeur vraagt PSV om feitelijk via een omweg de gevraagde transfersom te laten zakken. De trainer van Dortmund alsmede directeur Zorc hebben de wens uitgesproken om de transfer voor aanstaande vrijdag af te ronden zodat Malen vrijdag kan aansluiten voor het trainingskamp in Zwitserland. “Natuurlijk zou het goed zijn voor de coach als hij vóór het trainingskamp kan aansluiten. Maar dat hebben we niet altijd in handen.”


Facebook Comments Box