Home Nieuws Dortmund watcher: ‘Vanaf januari wordt Götze briljant bij PSV’

Dortmund watcher: ‘Vanaf januari wordt Götze briljant bij PSV’

2434
0

Mario Götze is alweer enkele maanden PSV’er en dat is in thuisland Duitsland erg goed gevallen.

De middenvelder draagt in thuisland Duitsland toch een bepaalde populariteit met zich mee en wordt nog steeds steevast gevolgd door gezaghebbende media.


BVB Dortmund Watcher Weiler voorziet dat Götze nog in zijn echte kracht gaat komen komende maanden bij PSV.

“Ik had verwacht dat Mario meer moeilijkheden zou krijgen. Hij heeft de beste techniek die ik ooit heb gezien, maar fysiek had hij het lastig in Duitsland”, zegt BVB watcher Weiler in gesprek met de NOS.

De journalist geldt als een echte Dortmund volger en is een criticaster van Götze. De journalist kent ook de enorme potentie van de middenvelder, die thuisland Duitsland in extase bracht in 2014.

Hij schreef jaren over Götze voor het Duitse boulevardblad BILD in zijn periode in Dortmund en München.

“In Dortmund praat men niet echt meer over Mario, maar ik zie hem op televisie af en toe wel voorbijkomen. Zo te zien zit hij nu op zeventig procent van zijn kunnen. Zijn zelfvertrouwen is groeiende. Vanaf januari wordt hij briljant bij PSV.”

Götze levert veel voor PSV maar was vrij mager in het aantal assists. “Nul assists? Echt? Dat is heel verrassend”, stelt Weiler. “Of hem dat frustreert? Nee, hij is iemand die iedereen beter wil laten spelen. Mario is een teamspeler, dat zit ook in zijn karakter. Het is geen egoïstische jongen.”

Weiler is daarentegen wat minder enthousiast over de kansen op een selectie voor het EK van 2021. “Het EK wordt moeilijk voor hem. Hij speelt goed, maar bondscoach Joachim Löw haalt niet zo snel iemand terug die hij eerder heeft afgeschreven. Kijk maar naar Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng. Nee, Götze moet voor langere tijd nog beter spelen”, aldus Weiler, die in feite stelt dat Götze eerst bij PSV moet gaan vlammen om dan pas weer voor Duitsland te mogen gaan spelen.


Facebook Comments