Home Nieuws Juventus- én Dortmund-target Jerdy Schouten over ‘getest’ worden: ‘Het mooiste vond ik...

Juventus- én Dortmund-target Jerdy Schouten over ‘getest’ worden: ‘Het mooiste vond ik AZ-uit’

1403
0

In het najaar van 2023 bleek de kampioensploeg van Peter Bosz nog steeds ongeslagen te zijn en de serie overwinningen werden in de media daardoor bijna dagelijks onderwerp van gesprek.

Even leek PSV in eigen huis tegen Ajax een inzinking te krijgen maar de ploeg van Bosz haalde genadeloos hard uit in de tweede helft. Snel combinatiespel en veel dynamiek op het middenveld met de ingebrachte Saibari, werd de lamgeslagen tegenstander uit Amsterdam fataal. Jerdy Schouten kan het zich allemaal nog voor de geest halen.

Menig tegenstander pakte de wedstrijdkalender erbij en zag richting het einde van de maand november FC Twente-uit, Sevilla-uit en Feyenoord-uit op de agenda staan. ‘Het zal tegen die tijd of juist in die periode van die drie zware uitwedstrijden toch wel een keer gedaan zijn met die Eindhovense zegereeks’, hoorde je de fans van de andere voetbalclubs denken. Toch bleken ook FC Twente-uit, Sevilla-uit en Feyenoord-uit redelijk eenvoudig te nemen hordes voor de ploeg van Peter Bosz, die eigenlijk gekscherend gezegd alleen in Sevilla daadwerkelijk ‘getest’ werd. Eenvoudig was het overigens niet in Sevilla, in tegenstelling tot AZ enkele weken later.

PSV stond onder druk in Sevilla en het snelle veldspel van de club uit Andalusië leek PSV even fataal te worden maar anderzijds werd de ploeg van Bosz eigenlijk een soort van ‘onhoudbaar’ voor tegenstander Sevilla, waar letterlijk handen en voeten nodig bleken te zijn om PSV af te stoppen. Naar mate de tweede helft vorderde werd de ploeg van Bosz dan ook sterker en sterker en bleek het vastbesloten de achterstand ongedaan te maken.

Met iets meer precisie en andere beslissingen van de scheidsrechter, die bijvoorbeeld floot voor een non-overtreding op het middenveld alvorens Sergio Ramos met veel fortuin de niet echt ingrijpende Walter Benítez wist te verschalken, had de ruststand er anders uitgezien in de Zuid-Spaanse stad, waar verkeerd inschatten van Walter Benítez de 2-0 wist in te leiden. Hoe dan ook werd PSV getest in Spanje, waar het in Enschede en Rotterdam de betere ploeg was. Voor Jerdy Schouten bleek het ook allemaal nieuw te zijn, wekelijks domineren tegen welke tegenstander dan ook. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en blijkt Jerdy Schouten in de belangstelling van Borussia Dortmund en Juventus te staan. Zowel Duitse als Italiaanse media melden dat Schouten in beeld is bij beide clubs. Dat zegt overigens nog niks maar het is duidelijk dat de middenvelder stevig op de deur klopt.

Schouten kan het zich allemaal nog goed voor de geest halen; de media spraken er immers wekelijks over. Wanneer zou PSV nu eens getest worden? Wie of welke tegenstander test Jerdy Schouten eigenlijk, in dienst van PSV want de middenvelder lijkt onaantastbaar te zijn in zijn rol op het middenveld. Kortom, Jerdy Schouten beleefde een heerlijk debuutseizoen in het shirt van PSV.

De middenvelder groeide uit tot een nagenoeg onmisbare schakel in Eindhoven en had al vrij snel door dat de ploeg van Peter Bosz helemaal ‘klopte’. “Het klikte gelijk. Na een paar wedstrijden zag je eigenlijk al wel van: ‘Dit PSV is gewoon heel erg goed”, vertelt Schouten in het Seizoensoverzicht PSV 2023/2024.

Even leek er een kleine inzinking op komst. PSV speelde op 29 oktober 2023 de topper tegen Ajax, al beleefden de Amsterdammers een rampzalig seizoen. Voor het duel stond de ploeg namelijk één na laatste in de Eredivisie. “Wij weten dat PSV-Ajax gewoon een topwedstrijd is, want Ajax blijft een topploeg in Nederland”, gaat de middenvelder verder. PSV kende en moeizame eerste helft, maar boog het duel uiteindelijk om en won met 5-2. “Na die wedstrijd was het gevoel niet anders. Na elke wedstrijd had ik wel zoiets van dat we het dit jaar als team gewoon gaan doen.”

“En toen kwam een lastige periode. Althans, dat werd door de media een beetje zo gemaakt. Dat was de periode waarin PSV getest zou worden. FC Twente-uit, Feyenoord-uit en AZ-uit. Maar die maand was geweldig. Iedereen had verwacht dat we het overal moeilijk zouden hebben, maar dat hebben we niet gehad. Dat is wel een compliment waard, denk ik”, aldus Schouten.

AZ werd in de openingsfase in een heuse voetbalshow volledig weggetikt door PSV. “Het mooiste vond ik nog bij AZ-uit”, vertelt Schouten in het Seizoensoverzicht 2023/2024 van PSV. “Daar vond ik ons écht, écht heel erg goed spelen. Dat was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen, denk ik. Dat was gewoon genieten.”

PSV was hard op weg naar een verbetering van het record met overwinningen op een rij. PSV speelde gelijk tegen FC Utrecht. “Daar baal ik nog steeds wel een beetje van, want dat was gewoon echt heel zonde”, gaat de middenvelder verder. “Evenaren is natuurlijk mooi, maar met dit team had je het record moeten verbeteren. We kwamen niet goed voor de dag. Dat kan gebeuren, maar die wedstrijd was zonde. We hebben ook wel een periode gehad dat het voetbal iets minder sprankelend was. Daar hebben we het ook wel met elkaar over gehad, ook met de trainer. We wilden namelijk zo snel mogelijk, zo fris mogelijk voor de dag komen”, aldus Schouten, die wel baalt van de nederlaag bij NEC. “We wilden ongeslagen kampioen worden. Het is zonde dat je die wedstrijd verliest.”


Vorig artikelPOLL | PSV gaat vertrekkende Hirving Lozano missen na de winterstop
Volgend artikelVan der Vaart wijst naar Veerman: ‘Laatste keer dat Memphis diepging hadden we nog guldens’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in