Home Nieuws Doorverkooppercentages voor PSV bij transfers Memphis Depay en Wijnaldum naar Barcelona

Doorverkooppercentages voor PSV bij transfers Memphis Depay en Wijnaldum naar Barcelona

14310
0

De aanstaande transfers van Memphis Depay en Georgino Wijnaldum naar FC Barcelona zullen voor PSV gunstig uitpakken.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV doorverkooppercentages heeft bedongen bij de transfers van beide ex-PSV’ers naar een nieuwe club.

Bij de aan zekerheid grenzende aanstaande dubbele transfer van Memphis Depay en Georgino Wijnaldum naar FC Barcelona kan PSV volgens Elfrink aanspraak maken op kleine delen van die nog te bepalen transfersommen.

In het geval van een transfer van Memhis Depay zou het volgens Elfrink gaan om 3,75% van elke volgende transfersom en in het geval van Georgino Wijnaldum 1,5% van elke volgende transfersom.

Hypothetisch gezien zou een transfersom van 35 miljoen euro voor Memphis Depay PSV 1,3 miljoen euro opleveren. Het contract van Memphis loopt nog één jaar door dus een bedrag van 25 tot 30 miljoen euro zou wellicht realistischer zijn. Hoe dan ook, PSV gaat bij een transfer van Memphis een flinke financiële meevaller genereren.

Bij een transfer van Georgino Wijnaldum zou PSV 1,5% van de momenteel genoemde waarschijnlijke som van 25 miljoen euro genereren, wat uit zou komen op een bedrag van rond de 375.000e.

Later meer.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here