Home Nieuws Doorgaans kritische Wim Kieft deelt groot compliment uit: ‘PSV snel veel aan...

Doorgaans kritische Wim Kieft deelt groot compliment uit: ‘PSV snel veel aan sympathie gewonnen, knap hoe Bosz dat voor elkaar krijgt’

5239
0

Analist en columnist ben je ook om kritisch te zijn en kritiek de delen alsmede om de boel scherp te houden. Wat dat betreft kan Wim Kieft zeker in dat rijtje scharen.

De doorgaans kritische Telegraaf-analist en columnist heeft in een analyse het PSV van Peter Bosz onder de loep genomen en een aantal zaken vallen Kieft dan ook op. De analist is positief verwast en deelt grote complimenten uit. Om toch de kritische analist te blijven, vraagt Kieft zich tegelijkertijd wel af of PSV klaar is voor de grote strijd met Rangers FC.

De analist zei deze week nog dat PSV wel over te weinig individuele kwaliteiten beschikt maar zag PSV even later dan toch weer winnen van Sturm Graz zonder daar al te diep voor te behoeven gaan. De criticaster ziet dat PSV leuk en aantrekkelijk voetbal speelt en is dan ook onder de indruk van de manier waarop trainer Peter Bosz PSV naar zijn hand heeft gezet.

Kieft schrijft in zijn column voor De Telegraaf over de opmars van PSV. De Johan Cruijff Schaal en het tweeluik met Sturm Graz, maar de echte uitdaging wacht nu met Rangers, dat pertinent moet worden verslagen om een Champions League-ticket te bemachtigen.

‘Niemand moet al te veel waarde hechten aan de twee overwinningen van PSV tegen Sturm Graz’, schrijft Kieft, wiens columns door Valentijn Driessen worden geschreven. ‘Daarvoor was het krachtsverschil met de Oostenrijkers te groot. Voor Rangers FC geldt hetzelfde, al zullen ze daar in Eindhoven maling aan hebben als het een plaats oplevert in de groepsfase van de Champions League.’

De analist kijkt tegenwoordig met meer plezier naar PSV en dat wenst de oud-spits van de club graag te delen met zijn lezers. ‘Het is toch knap hoe snel Peter Bosz dat voor elkaar heeft gekregen. In nauwelijks twee maanden speelt PSV leuker dan in al die seizoenen onder Phillip Cocu, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij. Alleen moet Bosz aan het einde van de rit weleens met een echte hoofdprijs in zijn handen staan. concludeert de geboren Amsterdammer.

Kieft prijst PSV voor het handelen op de transfermarkt en het vastleggen van Noa Lang, Ricardo Pepi en Jerdy Schouten. ‘Met Noa Lang en Jerdy Schouten heeft PSV goed ingekocht. Met Schouten en Joey Veerman heb je veel voetbal op je middenveld en kan je het je veroorloven om Ibrahim Sangaré voor bijna 40 miljoen euro te verkopen. In Engeland zijn ze gek van dat soort type middenvelders’, besluit Kieft zijn lofzang over PSV, terwijl we tegelijkertijd de conclusie kunnen trekken dat Valentijn Driessen van De Telegraaf er ook zo over denkt want zoals gezegd schrijft Driessen de columns voor Kieft.


Vorig artikelIsaac Babadi één van de liefst zeventien (!) debutanten bij Jong Oranje
Volgend artikelOtten Cup, broer van Jason van Duiven | Vrije trap van grote schoonheid brengt PSV langs Manchester United

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in