Home Nieuws Door gemaakte afspraken over lage transfersom én concrete interesse, is transfer Guti...

Door gemaakte afspraken over lage transfersom én concrete interesse, is transfer Guti aanstaande

1600
0

De kans dat Érick Gutiérrez één dezer dagen de PSV deur achter zich dicht zal gaan trekken, is vrij groot.

Een en ander rond de Mexicaanse middenvelder lijkt op dit moment in een stroomversnelling te geraken als we de laatste berichtgevingen moeten geloven rond de middenvelder. Guti ligt nog tot medio 2025 vast bij PSV maar door gemaakte afspraken met Érick Gutiérrez, zou er door geïnteresseerde clubs slechts een minimaal bedrag op tafel hoeven te worden gelegd.

Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dinsdagochtend. Gutiérrez verlengde vorig seizoen zijn contract dat deze zomer af zou lopen met twee extra seizoenen. Daarbij zou hij met PSV wel het bedrag hebben afgesproken waarvoor hij nu mag vertrekken. “Vermoedelijk is er nu een gelimiteerde transfersom, van enkele miljoenen”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Het heeft er dus alle schijn van dat PSV binnenkort afscheid zal gaan nemen van de Mexicaan. Bovendien bestaat er momenteel ‘concrete buitenlandse interesse’ voor Guti, zo weet Elfrink te melden dus een snelle uitgaande transfer lijkt dichterbij te komen. Er zijn momenteel clubs uit Mexico en een aantal Europese clubs concreet in de markt voor Érick Gutiérrez.

Gutiérrez heeft zijn vertrekwens al meermaals uitgesproken en zou deze keer dan ook echt niet meer bij PSV willen blijven. Omdat hij regelmatig op de bank zat, raakte hij de afgelopen tijd zijn plaats in de nationale ploeg kwijt, hoewel hij bij absentie van Guardado nog wel een keer aanvoerder was.

De cijfers van Érick Gutiérrez bij PSV zijn desondanks nog gewoon goed te noemen. De Mexicaan kwam afgelopen seizoen in alle competities in 44 wedstrijden in actie onder Ruud van Nistelrooij. Daarin scoorde hij vijf keer. In totaal speelde hij inmiddels 141 wedstrijden voor PSV en scoorde 12 keer.

Op het WK in Qatar zagen Érick Gutiérrez en Mexico zichzelf met nationale ploeg niet door de groepsfase geraken, wat tot grote teleurstellingen leidde. In Qatar was Érick Gutiérrez ook geen basisspeler, wat volgens hem komt doordat hij bij PSV niet altijd zeker is van een basisplaats.


Vorig artikelArne Slot neemt het op voor ‘afwezige’ van Nistelrooij na twee prijzen met PSV | Slot trof van Nistelrooij in Griekenland
Volgend artikelHet advies van Lionel Messi over Xavi Simons aan FC Barcelona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in