Home Nieuws Doodsbedreigingen aan adres Ihattaren mede debet aan straf, Halsema houdt gedrag PSV...

Doodsbedreigingen aan adres Ihattaren mede debet aan straf, Halsema houdt gedrag PSV fans in de gaten

10193
0

De volgende editie van Ajax – PSV zal zonder de aanwezigheid van de PSV aanhang zijn.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft hard ingegrepen en laat tegenover de Telegraaf weten dat het besluit e PSV aanhang te werken mede gebaseerd is op incidenten vanaf het jaar 2017. Halsema grijpt nu hard in omwille van de meest recent editie van Ajax – PSV in de Johan Cruijff Arena van eind juli. Halsema heeft het onder andere over doodsbedreigingen aan het adres van Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn.

Daarnaast zijn door PSV-supporters diverse vernielingen aangebracht in het stadion aan veiligheidsnetten en toiletten, werden er voorwerpen en vloeistoffen vanuit het uitvak naar de omringende vakken gegooid en moest de ME worden ingezet. De burgemeester schrijft in haar brief dat bij elke Ajax-PSV-wedstrijd sinds 2017, waar publiek bij aanwezig was, onacceptabele antisemitische spreekkoren te horen zijn geweest.

Halsema deelde haar besluit per brief mede aan Marcel Brands en de voltallige directie van PSV. Mogelijk blijft het bij één wedstijd want de nu genomen maatregel is in eerste instantie voor de uitwedstrijd van PSV tegen Ajax op 6 november. De Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en veiligheidscoördinator zal daarna afwegen of voor daarop volgende wedstrijden de aanwezigheid van PSV-supporters eventueel kan worden opgevoerd. De Amsterdamse driehoek gaat daarbij monitoren hoe de PSV aanhang zich zal gaan gedragen dit seizoen als het op bezoeken van andere stadions aankomt.


Vorig artikelDirectie PSV heeft begrip voor beslissing gemeente Amsterdam
Volgend artikelOpvolger Cody Gakpo: PSV richt pijlen op Jesper Karlsson , AZ vraagt 20 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in