Home Nieuws Donyell Malen wordt wekelijks bepalend voor Dortmund, spits scoort drie keer in...

Donyell Malen wordt wekelijks bepalend voor Dortmund, spits scoort drie keer in één week

1372
0

Donyell Malen lijkt zijn draai gevonden te hebben in Dortmund. Malen doet eindelijk waar hij voor gehaald is.

De van PSV overgenomen spits scoorde zaterdagmiddag opnieuw en was daarmee meteen beslissend voor zijn nieuwe club. Door zijn doelpunt heeft Malen Borussia Dortmund aan 3 belangrijke punten geholpen bij VfL Wolfsburg. Malen scoorde in de 55e minuut de 1-2 nadat Wout Weghorst had Wolfsburg al na 1 minuut op voorsprong gezet. Uiteindelijk stond het na 90 minuten 1-3.

Na de vroege voorsprong ging Dortmund op zoek naar de gelijkmaker. Die volgde in de 35e minuut, Emre Can schoot een strafschop binnen. Malen scoorde net na rust. De spits zag de ruimte en plaatste de bal vanaf de rand 16 in de linkerbovenhoek.

In de 73e minuut kreeg Malen een soort van een publiekswissel. Zijn vervanger was niemand anders dan Erling Braut Haaland. De topschutter was weer terug na een spierblessure en liet zich direct gelden met een doelpunt. Malen heeft nu in één week tijd tegen VfB Stuttgart, Sporting Portugal én VfL Wolfsburg gescoord. Het leidde tot tevredenheid aan de kant van Dortmund. Coach Rose van de Borussen liet zich eerder kritisch uit over Malen maar ziet dat de spits zich wekelijks weet te ontwikkelen. Na afloop kregen de aanvallers van Dortmund de complimenten.

Vorig artikelPSV won 10 jaar geleden voor het laatst in Heerenveen, Schmidt neemt spelers van Jong PSV op in selectie
Volgend artikelMemphis toont veerkracht en stelt zich kwetsbaar op: ‘Dit had ik even nodig’