Home Nieuws Donyell Malen terug op de Herdgang maar leeft in onzekerheid over EK

Donyell Malen terug op de Herdgang maar leeft in onzekerheid over EK

647
0

Donyell Malen weet nog niet of hij het EK gaat halen. Malen is inmiddels weer op de Herdgang gesignaleerd maar wacht een lange revalidatie.

De beoogde nummer één spits van PSV herstelt van een knieblessure en moet afwachten of hij met Nederland aan het eindtoernooi mee kan doen.


De eerste periode van zijn revalidatie werkte hij in Amerika af, maar inmiddels is Malen weer terug in Nederland en geeft hij in gesprek met De Telegraaf de laatste stand van zaken door. “De schade valt mee, gelukkig had ik geen schade aan mijn kruisband, maar er moet wel wat herstellen.”

“Nu moet ik eerst mijn been weer een beetje gaan buigen en het rustig aan opbouwen. Ik sta er heel positief in.” Met zijn zware blessure zit Malen in dezelfde situatie als Memphis Depay, die ook bezig is met een race tegen de klok om het EK te halen. “We hebben contact over hoe het gaat en elkaar veel sterkte gewenst”, aldus Malen.

Malen is vastberaden om sterk terug te keren en blij dat hij vanaf nu weer langzaam stapjes vooruit kan maken richting volledig herstel. Hij meldde zich nog met krukken en een constructie om zijn linkerbeen, die de knie ontlast en ‘rust’ geeft. Deze moet hij nog vier van in totaal zes weken dragen. De eerste twee weken na de operatie, waarin hij nog in de Verenigde Staten verbleef, zitten erop.

“De schade valt mee, gelukkig had ik geen schade aan mijn kruisband, maar er moet wel wat herstellen’’, liet Malen weten aan PSV-tv en verslaggevers. ,,Nu moet ik eerst mijn been weer een beetje gaan buigen en het rustig aan opbouwen. Ik sta er heel positief in.’’

Malen kan nog weinig zeggen over de periode van revalideren. Er is nog weinig over te zeggen of hij er op het Europees Kampioenschap bij te zijn. “Het is een maandenlang traject, dus om te zeggen of ik het wel of niet ga halen is lastig momenteel. Ik ga in ieder geval goed genezen.”


Facebook Comments