Home Nieuws Donyell Malen onder een vergrootglas, Dortmund verwacht meer van Malen

Donyell Malen onder een vergrootglas, Dortmund verwacht meer van Malen

485
0

Borussia Dortmund verwacht meer van Donyell Malen. De vorig seizoen van PSV overgenomen spits ligt momenteel onder een vergrootglas in Dortmund.

Malen kwam afgelopen zomer voor dertig miljoen euro over van PSV, maar kan nog niet geheel aan de verwachtingen voldoen. Links en rechts klinkt er kritiek door op het spel van Malen en dus roeren de Duitse media zich. Is Malen wel goed genoeg voor Dortmund en heeft de Duitse club niet teveel betaald voor de van PSV overgekomen spits?

Malen is dit seizoen de aanvalspartner van Erling Haaland in de dure voorhoede van Dortmund. De productie van Malen is nog mager te noemen. In 27 Bundesliga-optredens scoorde hij vijf keer en gaf hij zes assists. Er wordt meer verwacht van Malen, die er nog niet aan toe lijkt te zijn om Haaland op te volgen. “Donny heeft altijd extreem hard geprobeerd om de dingen waar de coach om vroeg uit te voeren”, reageert sportief directeur Sebastian Kehl in gesprek met het Duitse voetbalmagazine Kicker. “Die fundamentele bereidheid om aan jezelf te werken en beter te willen worden, was er altijd.”

Toch is Kehl nog niet helemaal tevreden over de ontwikkeling van Malen, geeft hij aan in gesprek met Kicker. “Malen heeft zich op alle vlakken verbeterd, maar heeft nog lang niet het einde van zijn ontwikkeling bereikt. We verwachten dan ook van hem dat hij zich in de toekomst verder ontwikkelt.” Ook Dortmund-trainer Marco Rose hoopt dat Malen er meer uit kan halen komend seizoen. Rose nam het onlangs op voor Malen. “Donny heeft veel gegeven in de fase waarin Erling ontbrak.”


Facebook Comments Box