Home Nieuws Donyell Malen helpt Dortmund met twee doelpunten aan nieuwe zege

Donyell Malen helpt Dortmund met twee doelpunten aan nieuwe zege

176
0

Donyell Malen wordt door Voetbal International als een counterspits omschreven maar is dat wel terecht? Vrijdagavond scoorde de aanvaller weer voor Borussia Dortmund.

Malen zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Borussia Dortmund vrijdagavond won van SC Freiburg. De van PSV overgenomen spits trof tweemaal doel in het duel in de Bundesliga, dat door Borussia Dortmund uiteindelijk met 3-0 werd gewonnen.

Borussia Dortmund stoomt langzaam naar de bovenste plaatsen van de Bundesliga. De tegenstander van PSV begon als nummer vier van de ranglijst aan de vrijdagavondwedstrijd tegen Freiburg, met 37 punten uit 20 duels. Middels een overwinning op Freiburg kon Borussia Dortmund weer opschuiven richting koploper Bayer Leverkusen, dat al 52 punten uit 20 duels heeft. Bayer Leverkusen verspeelde in Duitsland pas acht punten maar heeft desondanks slechts twee punten voorsprong op nummer twee Bayern München, dat 50 punten uit 20 duels heeft.

Borussia Dortmund houdt door de overwinning op Freiburg druk op nummer drie VfB Stuttgart. Malen opende na een kwartier spelen op fraaie wijze het bal. De 25-jarige aanvaller schoot van een meter of dertien hard en hoog de openingstreffer achter Freiburg-doelman Noah Atubulu, de opvolger van Mark Flekken. Diep in de blessuretijd van het eerste bedrijf was het opnieuw raak, nu met een laag schot na een snelle counter. Bij beide goals van Malen was de assist afkomstig van spits Niclas Füllkrug. Die bepaalde diep in de tweede helft, op aangeven van Ian Maatsen, met het hoofd de eindstand op 3-0.

De treffers van Malen betekenden alweer zijn achtste en negende van het seizoen in de Bundesliga. Daarmee heeft hij zijn record van vorig seizoen reeds in februari geëvenaard.