Home Nieuws Donyell Malen: ‘Een bliksemschicht’

Donyell Malen: ‘Een bliksemschicht’

65
0

Donyell Malen timmert momenteel hard aan de weg in de selectie van Mark van Bommel. De aanvaller wordt nu al gezien als opvolger van Steven Bergwijn.

Malen gaat middels het Eindhovens Dagblad terug naar zijn roots. Jeugdtrainer Sietso IJzer vertelt over de periode van Malen bij de club uit Hippolytushoef. “Ik zag het inderdaad meteen en dacht ook dat hij heel goed kon worden”, zegt de 87-jarige trainer tegen het ED. “Een bliksemschicht. En tegelijkertijd heel vaardig als hij de bal had. Aan de manier van lopen en zijn houding kon je het talent zien. Mijn eigen trainer was in de jaren veertig een Brit en legde altijd sterk de nadruk op coördinatie bij het lopen met de bal. Donyell was van nature al razendsnel, soepel en wendbaar en wilde altijd leren en beter worden.”

Naast het voetballende talent had hij ook de juiste mentaliteit, zegt IJzer. “Als je sommige jongens iets probeert uit te leggen, draaien ze zich een paar seconden later al om en waren ze aan het spelen. Prima toch? Donyell nooit, die was er meteen bloedserieus mee bezig. Zonder dat het ten koste van anderen ging. Als hij een keer in de goal moest staan, wat bij ons ook de regel was, deed hij dat met volle overgave.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here