Home Nieuws Donyell Malen dolgelukkig na winnende treffer tegen Sporting, Lothar Matthäus zeer kritisch...

Donyell Malen dolgelukkig na winnende treffer tegen Sporting, Lothar Matthäus zeer kritisch op Malen

2767
0

Donyell Malen was na afloop van Borussia Dortmund – SPorting Lissabon als vanzelfsprekend erg gelukkig met zijn winnende treffer.

Malen had ook wel een succesje nodig want er klonk toch wat kritiek door aan het adres van de voormalig PSV spits.

“Hier leef je voor als spits”, zei Malen na afloop tegen Amazon Prime aan. “Je eerste doelpunt maken is belangrijk, ik kan niet gelukkiger zijn. Het is een geweldig gevoel. Ik ben erg blij dat ik gescoord heb en het team heb geholpen. Dit is een belangrijke zege.”

Ook Dortmund-trainer Marco Rose was na het Champions League-duel tevreden met Malen. “Ik moet waarschijnlijk praten over Donyell. Hij leverde. Dit was belangrijk voor die jongen”, zei de kritische trainer tegen Kicker. Malen werd door de UEFA uitgeroepen tot Man of the Match. Ook in Duitsland is men lovend over spits die zijn draai lijkt te vinden in Dortmund.

De spits werd door Sport1 samen met Manuel Akanji als de grote uitblinker aangewezen. “Hij gaf eindelijk thuis. De goal gaf hem een boost, dat zag je aan de Nederlander na het succes. Hij speelde voorop in de aanval en dat vond hij zichtbaar prettig.”

Tot op heden klonk er veel kritiek door aan het adres van Malen. Sky analist Lothar Matthäus haalde een paar keer stevig uit naar de jonge spits. Matthäus, kritisch als altijd, schreef na de 1-0 nederlaag van Dortmund tegen Borussia Mönchengladbach in zijn column voor Sky dat Malen veel te weinig laat zien. “Vooral van nieuwkomer Malen mag je toch wel iets meer verwachten. Tot nu toe ben ik zeer teleurgesteld in hem. Tegen Gladbach kwam hij nauwelijks een tegenstander voorbij, aanvallend kon hij weinig laten zien.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here