Home Nieuws Donyell Malen dit seizoen niet meer in actie na succesvolle operatie in...

Donyell Malen dit seizoen niet meer in actie na succesvolle operatie in Pittsburgh

777
0

De zware blessure van Donyell Malen kent wellicht een ‘ voordeel’. De PSV fans kunnen naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen opnieuw genieten van de absolute topspits in wording.

De kans lijkt is nihil dat Malen dit seizoen nog in actie komt voor PSV en dat zou zomaar kunnen betekenen dat Malen deze zomer een langer verblijf bij PSV verkiest boven een transfer naar een buitenlandse topclub.


Donyell Malen is dit weekend in het Amerikaanse Pittsburgh met succes geopereerd aan zijn linkerknie dus niets staat een herstel nog in de weg.

Professor dr. Volker Musahl kon het letsel ‘met een beperkte ingreep’ aanpakken, meldt PSV. “We mogen concluderen dat de operatie succesvol is verlopen”, zegt doctor Wart van Zoest van PSV. “Er zijn geen onverwachte zaken aan het licht gekomen. Donyell blijft nu minimaal twee weken hier om zijn revalidatie op te starten en keert dan voor het vervolg terug naar Nederland.”

Malen raakte op 15 december geblesseerd in het duel met Feyenoord. Gevreesd werd voor een zware blessure. “In het begin was ik bang voor de zwaarst mogelijke blessure, maar daar is gelukkig geen sprake van”, zegt Malen, die toch voorzichtig aan het EK van aanstaande zomer kan blijven denken.

“De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik -ondanks dat het allemaal vervelend is- toch blij mee. Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen. Ik wil mijn familie en alle anderen die me hebben gesteund heel erg bedanken. Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen.”