Home Nieuws Dominantie in de Eredivsie: Ajax had het, PSV heeft het

Dominantie in de Eredivsie: Ajax had het, PSV heeft het

828
0

Ook de verslaggever van De Volkskrant zag zaterdagavond een eenvoudige wedstrijd in het Philips Stadion.

In de week voorafgaand aan de uitwedstrijd in Lens en de thuiswedstrijd tegen Ajax, moest PSV afrekenen met Fortuna Sittard. De Limburgers bleken kansloos te zijn, zagen de verschillende verslaggevers van de verschillende dagbladen.

Bij De Volkskrant stellen ze vast dat PSV dominant is in de Eredivisie. De krant vergeet bijna de goede reeks van Feyenoord, dat net zo dominant is als PSV dat is. De Rotterdammers speelden echter twee keer gelijk tegen Fortuna Sittard en Sparta. Precies de twee clubs waar tegen PSV maar liefst zeven keer wist te scoren.

‘Ajax had het, PSV heeft het. De dominantie van de Eindhovenaren in de eredivisie maakt sommige wedstrijden, zoals zaterdag tegen Fortuna Sittard, vrij voorspelbaar’, schrijft De Volkskrant. Dat Peter Bosz zeer teleurgesteld bleek te zijn na de late treffer van Fortuna mag de pret van zege nummer negen niet drukken. ‘Je ziet wat er gebeurt als je niet scherp bent’, aldus Bosz over de late tegentreffer die de nodige irritatie bij hem opwekte. Het was pas het derde doelpunt dat PSV dit seizoen incasseerde. ‘Ik heb die verslapping nog niet heel vaak bij ons gezien. Het is de reden dat we tot nu toe zo vaak de nul hebben gehouden.’

De Volkskrant verwacht dat PSV het in Europa gaat laten zien aanstaande dinsdagavond in het noorden van Frankrijk. En inderdaad, het wordt weleens tijd dat PSV eens een duidelijke en overtuigende Europese zege op vreemde bodem wegzet.

‘Zo makkelijk als het PSV in de eredivisie afgaat, zo zwaar heeft de ploeg het, na een afwezigheid van vijf jaar, op het hoogste Europese podium. PSV verloor kansloos van Arsenal en pakte op de valreep een punt tegen Sevilla. De dubbele confrontatie met Lens, de komende weken, wordt hoe dan ook bepalend voor de Europese aspiraties. Aan PSV de taak om te laten zien dat het iets geleerd heeft van de ontmoetingen met Arsenal en Sevilla. Saai zal het in ieder geval niet worden tegen Lens’, aldus De Volkskrant.


Vorig artikelHans Kraay belooft Guus Til basisplek tegen RC Lens: ‘Als het niet zo is, krijg ik je te pakken’
Volgend artikelOud PSV-doelman hard voor Benítez en Drommel: ‘Een heel matige keeper’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in