Home Nieuws Dominant PSV houdt zicht op groepsfase | Sangaré doet blunder Benítez teniet,...

Dominant PSV houdt zicht op groepsfase | Sangaré doet blunder Benítez teniet, Boscagli absolute uitblinker op één moment na

5774
0

PSV sleept op Ibrox Park een gelijkspel uit het vuur en de vraag is welke ploeg daar het meest tevreden mee mag zijn.

Het spelbeeld analyserend heeft de ploeg van Bosz de kans laten liggen om het tweeluik al in Glasgow te beslissen. PSV begon net als in Arnhem dominant aan de wedstrijd op Ibrox en liet de bal goed rond gaan. Rangers FC speelde precies zoals verwacht en heeft minder kwaliteit in de ploeg dan vorig seizoen, luidt dan ook de korte conclusie over de eerste wedstrijd tussen beide clubs.

De Schotten lieten PSV het spel maken en al snel ontstond er een grote mate van dominantie in het spel aan de bal. De ploeg van Bosz had 70% balbezit en dat beeld veranderde ondanks een steeds veranderende tussenstand ook in de tweede helft niet meer.

Er was los van het soms slordige spel van Ibrahim Sangaré geen vuiltje aan de lucht maar doelman Walter Benítez besloot dat te doen waar Sangaré nu net zo kwetsbaar in is. De Argentijnse doelman weet dat inspelen net buiten de zestien met felle drukke zettende tegenstanders gevaarlijk is maar de Argentijn leert niet van zijn fouten. Ook tegen Sturm Graz bezondigde de doelman zich aan verkeerd en te kort inspelen rond de zestienmeterlijn maar het bleef toen onbestraft.

Het inspelen van Sangaré op die positie in het veld is een blunder te noemen van de Argentijn, die Sangaré in Glasgow veel balverlies zag lijden en dan toch besloot in te spelen met druk zettende tegenstanders in de rug van Ivoriaan.

Deels uit zelfoverschatting dacht de middenvelder uit Ivoorkust zich nog uit de door Benitez gecreëerde ellende te kunnen spelen. Spelers als Érick Gutiérrez, Jerdy Schouten of Joey Veerman kunnen met het grootste gemak op die positie worden ingespeeld. Naar dit soort middenvelders is inspelen met tegenstanders in de rug zeker geen blunder te noemen. Dat geldt niet voor Sangaré op dat deel van het veld, zeker niet zonder het scannen van de situatie. De Ivoriaan keek dan ook niet meer om zich heen toen hij werd ingespeeld.

Na afloop zei Veerman al voorzichtig dat Sangaré beter niet op die positie kan worden ingespeeld. In de tweede helft herstelde Sangaré hoogstpersoonlijk de blunder van Walter Benítez door de 1-1 binnen te tikken. Dat deed de Ivoriaan omdat uitblinker Olivier Boscagli besloot het heft in eigen hand te nemen en op te stomen aan de linkerkant en vervolgens een scherpe voorzet af te leveren, waaruit de 1-1 ontstond.

De Franse verdediger lijkt ieder seizoen beter te worden, waar zijn verdedigingskompaan in het centrum ieder seizoen juist minder lijkt te worden. Wekelijks kunnen we een slippertje achter de naam van Ramalho noteren. Ook op Ibrox gleed Ramalho uit het niets weer eens uit en kon Rangers opstomen richting Walter Benítez. Het werd niet afgestraft maar Ramalho krijgt inmiddels het stempel onbetrouwbaar opgeplakt. Het kan niet lang meer duren alvorens de Braziliaan zijn basisplaats definitief kwijt zal raken.

Boscagli speelde een zeer goede wedstrijd en heet helemaal terug te zijn als centrale verdediger maar ook als bron van rust achterin, daar waar de ploeg ook juist rust kan gebruiken. De Fransman maakte echter helaas een klein foutje en stapte verkeerd in bij het doordekken, waardoor de Rangers snel het veld overstaken en de 2-1 binnenschoot. Of Teze nog kon ingrijpen op het moment dat het schot van voet van de doelpuntenmaker moest vertrekken, is een interessante vraag.

Een verder dominant PSV houdt in ieder geval zicht op de groepsfase van de Champions league en is met een goede en betrouwbare centrale verdediger naast de uitmuntend spelende Olivier Boscagli, nog beter dan het vandaag bij vlagen liet zien.


Vorig artikelLuuk de Jong kiest zorgvuldig zijn woorden en vergelijkt Noa Lang met Xavi Simons: ‘Teveel met zichzelf bezig’
Volgend artikelPrijskaartje Ibrahim Sangaré onderwerp van gesprek na veelvuldig balverlies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in