Home Nieuws Doet PSV er verstandig aan ervaren en in Amsterdam ontevreden Gerald Vanenburg...

Doet PSV er verstandig aan ervaren en in Amsterdam ontevreden Gerald Vanenburg te benaderen?

3134
0

Gerald Vanenburg is voormalig speler van PSV en heeft in Eindhoven nog altijd een naam hoog te houden.

Vanenburg probeerde het ooit als trainer maar die functie was geen lang leven beschoren. In het verleden was Vanenburg onder meer trainer bij FC Eindhoven, Helmond Sport en assistent-trainer bij Willem II. Afgelopen jaren was Vanenburg in dienst bij Ajax, na eerdere dienstverbanden bij zowel PSV als Ajax.

Vanenburg heeft het echter gehad in Amsterdam en vertrekt na dit seizoen bij Ajax. De techniektrainer van de jeugdopleiding voelt zich niet meer prettig bij de Amsterdamse club, waar naar eigen zeggen veel dingen zijn veranderd. Vanenburg is de volgende in de rij die het zinkende schip verlaat.

Vanenburg zegt tegenover De Telegraaf dat het zijn laatste seizoen is bij Ajax. Voor de Amsterdammers betekent het dat na hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali ook de volgende trainer vertrekt uit de hoofdstad. “Er is in de voetballerij in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder veel veranderd. En naar mijn mening moet je je goed voelen bij hetgeen je doet. En ik voel me er niet meer prettig bij”, laat de 59-jarige Vanenburg weten.

Volgens Vanenburg gaat zijn huidige werkgever de verkeerde kant op. “Maar ik wil wel aangeven dat ik vind dat Ajax de verkeerde weg is ingeslagen. Het is op dit moment vooral data en kracht. En dat is niet hoe ik als individueel trainer wil werken. Ik ben als voetballer opgevoed en opgeleid op straat. Ik vind dat het voetbal altijd centraal moet staan, maar dat is helaas niet meer zo.”

“Ik ken het verhaal van Winston Bogarde en denk er hetzelfde over”, voegt Vanenburg aan zijn uitleg toe. Nu de jeugdopleiding van PSV florerende is als nooit tevoren zou een stap naar de jeugdopleiding van PSV geen onlogische stap zijn. Vanenburg is zeer ervaren en kent PSV als club. De 59 jarige Gerald Vanenburg zou gezien zijn ervaring en kwaliteiten een welkome aanvulling voor de jeugdopleiding van PSV kunnen zijn.


Vorig artikelVIDEO | Ruben van Bommel scoort op de Herdgang tegen PSV, Mark reageert onbewogen
Volgend artikelVan Bommel junior: Geen zaakwaarnemer, geen contract en transfervrij | Eredivisie jaagt op handtekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in