Home Nieuws Doelstelling nummer één: PSG clausule uit het contract van Xavi Simons halen

Doelstelling nummer één: PSG clausule uit het contract van Xavi Simons halen

2167
0

Vrijwel iedere voetballiefhebber, PSV fan of juist niet, wordt blij van Xavi Simons en zijn energieke spel.

Simons is momenteel ontegenzeggelijk één van de absolute smaakmakers van PSV en eigenlijk van de gehele Eredivisie. De nog maar 19-jarige Simons beschikt over een terugkeer clausule naar PSG, maar heeft zelf het laatste woord over een eventuele overstap. PSV zet alles op alles om Simons in Nederland te houden. De doelstelling nummer één is geworden om de zogenaamde PSG clausule uit het contract van Xavi Simons te halen.

Hoe zit dat precies? Dit is via een aantal constructies mogelijk, zo weet het Eindhovens Dagblad. Wat zeker is, is dat PSV de clausule van 12 miljoen euro uit het contract van Simons wil zien verdwijnen. Voor dat bedrag zou Simons kunnen terugkeren naar zijn vorige werkgever Paris Saint-Germain. PSG zou daarbij Simons niet meteen weer mogen doorverkopen of -verhuren.

Eén van de constructies die mogelijk zou kunnen zijn, is het verbeteren van het contract van Simons en de clausule verhogen. Wat nog aannemelijker is, is dat het kantoor van zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, het management van de inmiddels overleden Mino Raiola, grip krijgt op een deel van de transferrechten. Dat soort constructies zijn gemeen goed in de voetballerij en zeker bij het management van Raiola.

Mocht PSV hier voor open staan, zet het PSG deels buitenspel. Het valt zeker niet uit te sluiten dat de Franse topclub zich met de benodigde 12 miljoen euro meldt in Eindhoven, aangezien men al 15 miljoen euro over had voor Johan Bakayoko. PSG zou een flinke som aan tekengeld kunnen bieden.

Simons heeft het laatste woord en zelf zou al meermaals hebben aangegeven nog lang niet uitgeleerd te zijn bij PSV. De aanvaller prevaleert het sportieve boven het financiële en dat mag met recht goed nieuws worden genoemd.


Vorig artikelAls een dief in de nacht vertrok Noni Madueke van de Herdgang: ‘Doe even relaxed’
Volgend artikelOngekend harde kritiek Liverpool icoon richting Cody Gakpo: ‘Zijn niveau is verbijsterend’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in