Home Nieuws Dit zijn we niet gewend van Feyenoord | Dit bedrag gaat PSV...

Dit zijn we niet gewend van Feyenoord | Dit bedrag gaat PSV op haar beurt verdienen aan het naderende EK in Duitsland,

1938
0

Het moet niet gekker worden. Feyenoord is hofleverancier van het Nederlands Elftal voor het Europese Kampioenschap in Duitsland.

Dat zijn we helemaal niet gewend van de Rotterdamse club. Meestal en op vele vlakken hobbelt Feyenoord vaak achter PSV en Ajax aan. Zeker als het gaat over financien, inkomsten en omzet. Want dan blijft de Rotterdamse club meestal achter PSV en Ajax steken, hoewel er wel degelijk een inhaalslag gemaakt werd afgelopen jaren. Behalve in aantallen verkopen van wedstrijdshirts want daar is Feyenoord ten opzichte van PSV voorloper in. De club van Zuid heeft dan ook gewoon een groter achterland dan dat PSV heeft dus dat is dan ook weer logisch verklaarbaar.

Feyenoord is daarentegen wel hofleverancier van Oranje en ook nog eens van de Eredivisie. Dat mag best verrassend worden genoemd want de meeste succesvolle Oranje-teams, neem bijvoorbeeld het elftal van 1988, tellen vaak weinig Feyenoorders in de selectie. Dat is deze keer anders en dus gaat Feyenoord ook meer inkomsten generen dan PSV en Ajax.

Feyenoord gaat aan het Europees kampioenschap in Duitsland minimaal 1,3 miljoen euro verdienen, weet Job Gullikers te melden op X. Ajax volgt op gepaste afstand met minimaal 0,9 miljoen euro, terwijl PSV met 0,6 miljoen euro ruim de helft ontvangt dan wat de Rotterdammers zullen gaan krijgen. Mochten spelers met hun land de knock-outfase weten te bereiken, dan kan het bedrag verder oplopen.

Hoe werkt het ook alweer? Clubs die spelers afstaan voor het Europese Kampioenschap ontvangen een dagvergoeding van ongeveer 8.800 euro per dag. Feyenoord is met zeven spelers de hofleverancier van de Eredivisie en ontvangt daarom het grootste bedrag: 1,3 miljoen euro. De zeven internationals komen uit voor vijf verschillende landen: Nederland (Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida), Slowakije (Dávid Hancko en Leo Sauer), Oostenrijk (Gernot Trauner), Tsjechië (Ondřej Lingr) en Kroatië (Luka Ivanušec). De bekerwinnaar had echter nog meer kunnen verdienen aan het EK, maar Mats Wieffer, Quinten Timber en Quilindschy Hartman haakten geblesseerd af bij het Nederlands elftal.

Ajax levert ondanks het dramatisch verlopen seizoen toch nog vijf spelers af op het Europees kampioenschap in Duitsland, wat de Amsterdammers 0,9 miljoen euro oplevert. Namens Ajax komen Steven Bergwijn en Brian Brobbey (Nederland), Ahmetcan Kaplan (Turkije) en Josip Sutalo en Borna Sosa (Kroatië) in actie op het eindtoernooi. PSV heeft met Jerdy Schouten en Joey Veerman (Nederland) en Johan Bakayoko (België) drie internationals op het Europees kampioenschap in Duitsland en ontvangt daarom 0,6 miljoen euro.

FC Twente loopt daags voor het EK een bedrag van twee ton mis. De Enschedese club had de Tsjechische Michal Sadilek als afvaardiging op het Europees kampioenschap in Duitsland, maar de middenvelder kwam zaterdag tijdens een fietsprogramma ten val en liep daarmee een snijwond. Het EK gaat hierdoor aan zijn neus voorbij.

De teller start tien dagen voor de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap en loopt door tot één dag na de laatste wedstrijd. De bedragen zoals deze nu zijn genoemd zijn gebaseerd op uitschakeling in de groepsfase.

https://twitter.com/JGulikers/status/1799360634754420969?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1799360634754420969%7Ctwgr%5Ece4dc77db34639da095cc63774e4f6131d0af5ce%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FJGulikers%2Fstatus%2F1799360634754420969


Vorig artikelVan Gaal bijzonder optimistisch gestemd over EK en wijst naar Peter Bosz als beste trainer van Nederland
Volgend artikelPSV haalt ook clubcultuur aan | Stevige én enige overdreven reacties richting directie na onthulling standbeeld Guus Meeuwis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in