Home Nieuws Dit zei Xavi Simons in de zomer van 2022 over ‘huurconstructie’ |...

Dit zei Xavi Simons in de zomer van 2022 over ‘huurconstructie’ | ‘Voor lange termijn PSV beste keuze’

6058
0

Xavi Simons is ondertussen met veel tromgeroffel gepresenteerd in Leipzig. Nog maar enkele dagen gelden vertrok Xavi Simons uit Oostenrijk, om in Parijs zijn volgende stap in zijn carriere te zetten.

Die stap luistert naar de clubnaam Red Bull Leipzig, waar jonge spelers zogenaamd grote kansen krijgen bij een club die om de prijzen speelt. Althans, dat beweerde Xavi Simons bij zijn presentatie in Leipzig. Dat er veel kan veranderen in een jaar tijd, heeft Xavi Simons laten zien. De aanvaller maakte een ongekende ontwikkeling door en geldt in zijn leeftijdsklasse inderdaad als één van de beste spelers van Europa. En dat alles in slechts één jaar tijd.

In dat ene jaar PSV, zijn de plannen van Xavi Simons, zijn familie en zijn management wel flink gewijzigd want een jaar geleden zag de entourage Xavi Simons het bepaald niet zitten om een jaar aan PSV te worden verhuurd. Dit zei Xavi Simons precies een jaar geleden over zijn plannen en ambities.

“Een jaar huur was voor mij niet het ideale scenario. Mijn familie en zaakwaarnemer dachten dat dit voor de lange termijn de beste keuze is”, aldus Xavi Simons in de zomer van 2022 over zijn komst naar Eindhoven. Tijden veranderen, clubs veranderen en gedachtengangen over hoe een nog jonge carriere richting de top het beste ingericht kan worden.

“De Bundesliga is een van de sterkste competities in Europa en RB Leipzig is een van de sterkste clubs in de Bundesliga”, zegt Simons. “Daarom is dit voor mij de juiste stap. Bij deze club krijgen jonge spelers de kans om beter te worden en succesvol te zijn. Ik kom bij een club die regelmatig Champions League-voetbal speelt. De ploeg heeft de perfecte mix van veel jonge en ervaren spelers en de hele club heeft honger naar succes.

En dus kiezen Xavi Simons en Paris Saint-Germain vol overtuiging voor Red Bull Leipzig, nadat een goede maand geleden én eerder, al duidelijk werd dat Xavi Simons wellicht helemaal nog niet toe is aan zware grote wedstrijden op internationaal topniveau. De interlands van Oranje tegen Kroatie en Italie en eerder tegen Frankrijk in Stade France lieten zien dat een jaar Eredivisie met zelfs een jaar Europa-League helemaal geen kwaad kan. Ook Ronald Koeman sprak woorden van gelijke strekking.

Ook op nationaal niveau liet Simons zien weliswaar een enorm groot talent te zijn maar grote wedstrijden in de Eredivisie beslissen, bleek op AZ – PSV en PSV – Ajax na, nog niet zo vanzelfsprekend te zijn. Dezelfde conclusie kan getrokken worden over de Europa League wedstrijden tegen Arsenal en Sevilla, waar Simons slecht één bijzonder moment kende in 360 topvoetbal in de Europa-League.


Vorig artikelPSV richt pijlen op Davinson Sánchez | PSV-watcher wijst Stewart op Kroatische Serie A verdediger
Volgend artikelEen ‘grote’ transfer lijkt aanstaande gezien berichtgeving PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in