Home Nieuws Schouten heeft verklaring waarom hij eerder geen Oranje-uitverkiezing van Koeman kreeg

Schouten heeft verklaring waarom hij eerder geen Oranje-uitverkiezing van Koeman kreeg

565
0

Jerdy Schouten is in amper vier maanden tijd international van Oranje geworden.

Ronald Koeman kon niet meer om de technisch zeer begaafde middenvelder heen. En dus is Schouten inmiddels international van het Nederlands Elftal. Een doelstelling van Schouten bij zijn komst naar PSV was het opnieuw geselecteerd worden voor Oranje en zo geschiedde. In deze vorm moet zelfs Frenkie de Jong oppassen zijn basisplaats niet te verliezen aan Schouten, de man in vorm.

Na afloop van de winstpartij op PEC Zwolle werd Schouten gevraagd naar de afgelopen dagen en hoe hij het nieuws eigenlijk tot zich kreeg. Het antwoordde luidde dat Peter Bosz de boodschap net voor de training afgelopen vrijdag aan Schouten mede wist te delen.

Uiteraard is de middenvelder erg blij met zijn uitverkiezing voor Oranje maar even nuchter als rustig weet hij ook te analyseren waarom hij nu pas de gang naar Oranje weet te maken. In Bologna was de middenvelder immers dezelfde speler als die hij nu is. In gesprek met ESPN zegt Schouten dat hij in de Eredivisie gewoon wat meer in beeld is. En in al zijn bescheidenheid zegt Schouten ook dat hij eerder misschien niet goed genoeg was. ‘Blijkbaar was ik niet goed genoeg’, aldus Jerdy Schouten in gesprek met ESPN.


Vorig artikelGuus Til geeft weinig soepel interview aan Hélène Hendriks: ‘Helemaal geen zin in’
Volgend artikelLuxeprobleem voor Oranje op het middenveld | Voor wie moet Koeman kiezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in