Home Nieuws Geen vragen over Real Madrid! – Eerste finale Van Nistelrooij een feit

Geen vragen over Real Madrid! – Eerste finale Van Nistelrooij een feit

940
0

Uiterst geconcentreerd was Ruud van Nistelrooij tijdens de halve finale van de beker tegen SV Spakenburg. Maar niet alleen tijdens..

De focus van de trainer richting de halve finale was bijzonder te noemen. En rechtlijnig. Daags voor de halve finale was Van Nistelrooij bij de begrafenis van Thijs Slegers. Een gebeurtenis die hem zeer aangreep. Een dag later volgende het bezoek aan het dorp Spakenburg, waar van Nistelrooij meteen in een andere realiteit belandde. In een realiteit van een amateurclub, waar een boegbeeld van een landelijke topclub nog gewoon negentig minutenlang werd uitgescholden. Dat gold zoals bekend ook voor het bestuur van PSV.

De finale om de Johan Cruijff Schaal daargelaten, gaat Ruud van Nistelrooij nu op voor zijn eerste finale als trainer van PSV. De trainer was vorig seizoen onder de indruk van dat wat de PSV fans lieten zien in de Kuip. De beleving van de fans was groots en indrukwekkend te noemen, de zege achteraf ook. Van Nistelrooij genoot van de sfeer in de Kuip, gaf hij meermaals aan.

Terug naar afgelopen week. De dagen voor de halve finale was van Nistelrooij uiterst gefocust. De trainer wilde ook zijn spelers laten zien dat de grootsheid van de finale niet onderschat mag en moet worden. Die boodschap is zeker wel aangekomen, ondanks het stroeve spel tegen Spakenburg, op een overigens zeer lastige en slechte ondergrond.

Van Nistelrooij liet zich in de persconferentie voor het duel geen enkele keer verleiden tot uitspraken die er niet toe doen of geen verband hielden met de halve finale. De focus was enorm te noemen. Toen de trainer naar de race om plaats twee in de Eredivisie werd gevraagd, zei Van Nistelrooij: ‘Eerst de finale van de beker bereiken.’

Zelfs toen een verslaggever begon over een wedstrijd in 2009 die van Nistelrooij met Real Madrid speelde, bleef van Nistelrooij onverstoorbaar. Real Madrid verloor destijds met 4-0 van amateurclub Alcorcón en van Nistelrooij kwam in dat bekerduel twintig minuten voor tijd in het veld. Op de vraag wat Van Nistelrooij daar nog van wist, antwoordde hij: ‘Helemaal niets, ik ben het helemaal kwijt. Spakenburg: daar ben ik mee bezig.’

Toen de verslaggever vervolgens nog even doorvroeg zei Van Nistelrooij opnieuw: ‘Spakenburg’.


Vorig artikelVan Nistelrooij baalt van scheldpartijen in Spakenburg: ‘Voor mij is homo geen scheldwoord’
Volgend artikelPSV in gesprek met zaakwaarnemers ‘assistkoning’ Branco van den Boomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in