Home Nieuws Dit vroeg Peter Bosz net voor de wedstrijd aan toptalent Isaac Babadi,...

Dit vroeg Peter Bosz net voor de wedstrijd aan toptalent Isaac Babadi, die hard op weg is naar een vaste basisplaats

5273
0

De kwaliteiten van Isaac Babadi kwamen tijdens de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord goed naar voren. Met name rond het afgekeurde doelpunt bleek zijn grote talent, zijn balbehandeling en de technische bagage, duidelijk waarneembaar.

Isaac Babadi is pas achttien jaar oud, maar daar was vrijdag weinig van te merken bij zijn debuut in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Peter Bosz is dan ook lovend over de aanvallende middenvelder, die vorig seizoen nog voor Jong PSV speelde.

Tijdens de warming-up in De Kuip liep Bosz even naar Babadi toe. “Ik was benieuwd of hij gespannen was. Ik vroeg: ‘Heb je weleens in De Kuip gespeeld?’ Dat had hij nog niet. Maar daar heb ik tijdens de wedstrijd niets van gezien”, zei Bosz.

“Ik heb verhalen gehoord over over ‘Kuip-vrees’, maar dat viel reuze mee. Ik voelde me goed op het veld. En als je in je eerste wedstrijd meteen een prijs pakt, mag je trots zijn”, zei hij met een grote glimlach.

Het prachrige stiftje bij de 1-0 werd afgekeurd wegens buitenspel. “Dat was wel echt balen”, zei de jongeling met zijn fluwelen balbehandeling. Babadi is multifunctioneel. Vorig jaar speelde Babadi dertig wedstrijden voor Jong PSV, voornamelijk als buitenspeler. Tegen Feyenoord stond hij centraal op het middenveld, de plek waarop hij in de voorbereiding zijn kans greep bij PSV en hij zichtbaar eenvoudig overeind bleef.

“Hij heeft mijn vertrouwen niet beschaamd tegen Feyenoord. Weer niet”, zei Bosz. “In alle oefenwedstrijden deed hij het ook goed, net als op iedere training.” Bosz kende Babadi niet toen hij deze zomer bij PSV kwam. Assistent Stijn Schaars werkte wel al met hem samen in de jeugdopleiding. “Stijn heeft veel over hem verteld, evenals Theo Lucius. Theo vertelde dat hij een bijzonder talent is. En dat blijkt. Het is bijzonder als je op zo’n leeftijd al zo makkelijk meevoetbalt in een topwedstrijd tegen Feyenoord.”

De vraag is wel of Babadi basisspeler blijft, omdat PSV nog bezig is het middenveld te versterken en Bosz Guus Til nog op de bank heeft als optie. “Maar als Isaac de beste is, dan laat ik hem staan.”


Vorig artikelRonald Waterreus draagt Andries Noppert voor als nieuwe keeper voor PSV
Volgend artikelOok Belgische verdediger Debast wil naar PSV en weigert nieuwe aanbieding Anderlecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in