Home Nieuws Dit vervelende Oranje roept om de sympathie van Jerdy Schouten: ‘Valt niet...

Dit vervelende Oranje roept om de sympathie van Jerdy Schouten: ‘Valt niet mee van dit onsympathieke Oranje te houden’

3564
0

Columnist Hugo Borst heeft in zijn krant, AD Sportwereld, hard uitgehaald naar het Oranje van Ronald Koeman. Het houdt allemaal niet over wat het hoogste voetbalelftal van ons land laat zien.

Borst begint meteen scherp en zet de toon met zijn insteek en kop boven zijn column: ‘Het valt niet mee om van dit lelijke en grotendeels onsympathieke Nederlands elftal te houden’.

Oranje plaatste zich zaterdagavond voor het EK in Duitsland maar blij wordt niemand er tot op heden van, zag ook Hugo Borst. De AD journalist richtte zich natuurlijk ook meteen tot Wout Weghorst die na afloop geen zin in kritische vragen over het matige spel van Oranje had.

“Het is absurd, beschamend gedrag van een modale voetballer die losgezongen lijkt van de realiteit”, stelt columnist Hugo Borst vast over het gedrag van de heer Weghorst. Borst richt zich daarna ook tot de overleden Ruud Geels, die ook voor PSV een serie doelpunten wist te maken en vorige week op 75-jarige leeftijd kwam te overlijden. Het zachte, goede en lieve karakter van Geels wordt door Borst nog wel even aangehaald met betrekking tot het gedrag van Wout Weghorst.

‘Wat zou het attent zijn geweest, dacht ik, als Wout Weghorst na zijn winnende goal tegen Ierland zijn shirt omhoog had getrokken en het vriendelijke gezicht van Ruud Geels tevoorschijn was gekomen. Maar in plaats van een collegiaal eerbetoon zette de scorende Wout ditmaal een boosaardig masker op. Zo van: ‘Gezien! Gezien!’ Hij is heel vaak boos, Wout drijft op rancune. Het zit hem dwars dat er mensen zijn die liever Luuk de Jong of Memphis Depay in Oranje hebben’, aldus Borst, die daarmee verwijst naar de vele nieuwsberichten over het wel of niet in Oranje terugkeren van Luuk de Jong.

Over de gunfactor gesproken. Dit Oranje zou wel wat meer Luuk de Jong en Jerdy Schouten kunnen gebruiken. Met name Jerdy Schouten, die altijd met een lach op zijn gezicht rondloopt en uitstraalt blij te zijn te mogen voetballen, zou karakterologisch een verademing voor dit onsympathieke Oranje betekenen. Borst houdt niet van dit Oranje en foetert er op los richting Wout Weghorst.

‘Tijdens de wedstrijd vergeet Wout Weghorst nooit waar de camera staat. En na afloop neemt hij kritische journalis­ten de maat. Opnieuw gaf hij een zeer onverstandig, onsympathiek en arrogant interview. Dit keer aan Arman Avsaroglu van de NOS. Die was net als iedere beroepsvolger kritisch. Arman verwoordde het keurig netjes, hij deed zijn werk’, zegt Borst, die nog even opsomt wat er na het interview gebeurde. Onsympathieker wordt het niet, Wout Weghorst.

‘Inmiddels weten we dat Weghorst tijdens het interview plotseling wegliep, terugkeerde en de verslaggever cynisch toebeet dat hij zijn zin had gekregen. De toon was agressief. Weghorst wilde dat het tweegesprek niet zou worden uitgezonden. Alsof hij dat kan eisen. De persvoorlichter moest hem wegtrekken’, aldus Hugo Borst over de van emotie overlopende Wout Weghorst.

Het is wel duidelijk dat het Oranje van Ronald Koeman vooral imago-technisch veel werk te verzetten heeft. De KNVB blinkt vaker uit in niet optreden of halfslachtig beleid maar de heer Wout Weghorst zien we voorlopig liever even niet meer in actie voor Oranje, stellen veel voetbalfans. Maar Ronald Koeman heeft best wel wat begrip voor Weghorst, zei de bondscoach vanuit Portugal dus ja..tel uit je winst na een beschamend Oranje-weekend.

Oranje heeft een vleugje Luuk de Jong en Jerdy Schouten nodig gezien alle negativiteit rondom het Nederlands Elftal. Hugo Borst weet het keurig te verwoorden. ‘Oranje heeft echt een gigantisch imagoprobleem. Hoe je ook je best doet, het valt niet mee om van dit lelijke, pragmatische en grotendeels onsympathieke Nederlands elftal te houden’, aldus een kritische Hugo Borst over de staat van het imago van dit Oranje.


Vorig artikelIn beeld | Noa Lang nadert volledige fitheid en is mogelijk inzetbaar in Sevilla en Rotterdam
Volgend artikel‘Rode’ Sergiño Dest maakt slechte beurt bij teamgenoten maar wordt verwacht spoedig definitief PSV’er te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in