Home Nieuws Dit PSV is ver verwijderd van Champions League-niveau

Dit PSV is ver verwijderd van Champions League-niveau

688
0

Roger Schmidt heeft het met zijn elftal voor elkaar gekregen om als eerste Nederlandse club binnen een seizoen twee keer te degraderen.

Na de eliminatie uit de Champions League was ook het Europa League toernooi een brug te ver voor PSV en Roger Schmidt. Het is een wrange constatering te noemen voor de gehele PSV achterban en de directie van de club. De kritieken aan het adres van Schmidt en alsmede de PSV directie liegen er bepaald niet om. Kenneth Perez en Arnold Bruggink concluderen dat PSV het niet laat zien op de belangrijke momenten. De Deense analist vindt dat PSV ver verwijderd is van het Champions League-niveau.

“Het is een behoorlijke stap van wat PSV heel graag wilde. De Champions League was heel belangrijk. Dat redden ze op het nippertje niet tegen tien man van Benfica. Dan kom je in een behoorlijke poule in de Europa League. Met de kwaliteit die PSV heeft kun je in een poule met AS Monaco en Real Sociedad ernaast grijpen.”

Arnold Bruggink is verrast door de nieuwe devaluatie van PSV. “PSV is gewoon niet beter dan deze ploegen, zo simpel is het. Op de momenten dat het moet gebeuren, is het gewoon net niet. Dat was tegen Benfica, Monaco en Sociedad zo. Het zijn ploegen op ooghoogte, maar PSV zit er eigenlijk net onder.”

Perez is hard en meedogenloos voor PSV en trekt een duidelijke conclusie. “Dan ben je ver verwijderd van Champions League-niveau. Dit zijn toch geen Champions League-teams? En jij komt niet door in zo’n poule. Natuurlijk kan het gebeuren dat je derde wordt, alleen is dat niet wenselijk als je richting de Champions League wil. Maar goed, PSV komt dus niet door in zo’n poule”, aldus Perez.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here