Home Nieuws Dit PSV had kampioen kunnen worden: ‘De hele dynamiek en mentaliteit in...

Dit PSV had kampioen kunnen worden: ‘De hele dynamiek en mentaliteit in de groep klopt niet’

6374
0

Met de finish van de Eredivisie in zicht stevent PSV op de tweede plaats, al moet daar nog hard voor worden geknokt.

Het gaat te ver om te spreken over een dramatisch seizoen want mocht de tweede plaats veroverd worden, is er het voorportaal naar de Champions League. Financieel en sportief uiterst belangrijk voor de club. Toch is er geen sprake van voldoening zo in mei van het jaar 2021 wat de prestaties van PSV aangaan. Dat geldt ook voor onze columnist Lucas Ursem. De negativiteit in seizoen 2020-2021 heeft zijn weerslag op de achterban terwijl er ook perspectief gloort en de factor pech een tegenstander was dit seizoen.

Onnodige remises in Enschede, Heerenveen en Den Haag gooiden PSV uit de titelstrijd. Heeft het elftal van Roger Schmidt het zelf weggegeven? Daar komt het in grote lijnen wel op neer al moeten we ook realistisch zijn en concluderen dat er topwedstrijden gewonnen moeten worden om afstand te nemen. Voor Lucas Ursem in ieder geval een reden om toch met enige zorg en frustratie tegelijk, achterom te kijken naar het voorbije seizoen. Tegelijk heeft Lucas een zwaar hoofd in de komende wedstrijden.

‘Ik geloof echt niet in de tweede plek dit jaar en ik houd vooral onze trainer daarvoor verantwoordelijk. Want dat sjokken doet Rosario volgens mij al sinds zijn geboorte. Meneer was overigens doodleuk de aanvoerder gisteren. Wanneer stopt de lijdensweg…’, aldus Lucas over sleutelspeler Rosario. Althans, sleutelspeler voor Roger Schmidt omdat Rosario geregeld op de troon gezet wordt door Schmidt.

Lucas Ursem gaat verder: ‘De hele dynamiek en mentaliteit in de groep klopt niet. Er is geen leiderschap en het zijn allemaal ‘bro’s’ die elkaar de waarheid niet durven zeggen. We missen spelers en leiders als Luuk de Jong, Van Ginkel en andere gasten die niet elke week drie keer naar de kapper gaan. Sorry dat ik negatief ben. Gelukkig is voetbal onvoorspelbaar. Zo is het ook weer’, zegt Ursem.

Nu Ajax kampioen is geworden worden de pijlen op het nieuwe seizoen gericht. Hoe kansrijk is dit PSV en wat kunnen de fans verwachten? Ursem licht toe waarom er zeker wel hoop gloort aan de horizon ondank de negatieve maanden die achter ons liggen wat de prestaties van PSV aangaan. ‘Mijn negativiteit valt ook te verklaren doordat men in de media voortdurend rept over de hegemonie van Ajax en hun zogenaamde overmacht. Als ik kijk waar PSV het heeft laten liggen, hebben ze het vooral aan zichzelf te wijten dat de achterstand zo groot is. Ik vind echt dat PSV kampioen had kunnen worden’, aldus Lucas Ursem in zijn visie op het PSV van afgelopen maanden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here