Home Nieuws Dit geeft Bosz als antwoord op de vraag of hij Luuk de...

Dit geeft Bosz als antwoord op de vraag of hij Luuk de Jong niet meer ‘durft’ te wisselen

9141
0

Luuk de Jong is als aanvoerder maar wat blij dat de schaal weer snel omhoog gehouden kan worden. De Jong stond na afloop de pers te woord en benadrukte dat er nog enkele wedstrijden gewonnen moeten worden.

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong nog licht kritisch over het spel van het eerste half uur. “Het ging een beetje moeizaam aan het begin. We kregen wel wat mogelijkheden, maar dat waren niet echt grote kansen”, aldus De Jong. “Toen uiteindelijk die eerste goal viel, zag je dat we loskwamen.”

Gevraagd werd of hij zelf bezig is met de topscorerstitel. “Natuurlijk ben je daar ook wel mee bezig, maar ik ben altijd maar met één doel bezig en dat is die wedstrijd winnen met elkaar”, zo gaf hij aan. “Ik weet dat ik mijn goals wel weer ga maken. Je houdt het natuurlijk altijd bij in je hoofd, maar als we met z’n tweeën op de goal af gaan, zal ik hem altijd breed blijven leggen.”

De aanvoerder blikte ook terug op zijn snoeiharde kopbal bij de 5-0. “Ik heb wel eens vaker een balletje hard gekopt. Dit was een heel lekkere bal van Teze. Ik kop hem vervolgens recht op de keeper, maar met zoveel vaart is het voor Room eigenlijk heel moeilijk om daar op te reageren.”

Peter Bosz kreeg na afloop van de 6-0 winstpartij ook enkele gewaagde vragen over Luuk de Jong. De spits is weer volop aan het scoren geslagen na een aantal weken van enige doelpuntendroogte. Schrijf Luuk de Jong echter nooit af, de spits komt altijd terug en scoort altijd en overal.

In gesprek met ESPN was Peter Bosz niet te spreken over de eerste 28 minuten van de wedstrijd. “Dat was echt slecht. Veel te laag tempo en veel onnodig balverlies. Veel spelers die wandelden en een trage opbouw”, aldus Bosz. “De eerste kans was ook voor Vitesse, maar die speelden ze niet goed uit. Na de 1-0 viel snel de tweede en was het gelopen. Toen gingen we iets beter spelen.”

PSV had het in het begin ook lastig met het spel van Vitesse. “Ze begonnen hoog druk te zetten met hun negen en tien. Daardoor stond steeds Jerdy of Guus vrij, maar die wisten we niet te bereiken door ons lage tempo”, zo gaf hij aan. “We scoorden uiteindelijk wel en na die derde gingen ze geen druk meer zetten. Toen was het de spits die tussen de twee centrale verdedigers bleef gaan en dan moet je dat gewoon goed uitspelen.”

Gevraagd werd of Bosz Luuk de Jong niet meer durft te wisselen. “We hebben dit seizoen veel twee wedstrijden in de week gespeeld. Luuk is voor ons heel belangrijk en die willen we er graag iedere wedstrijd weer bij hebben. Daarom heb ik hem heel vaak na zestig, zeventig of tachtig minuten gewisseld om hem weer fit te hebben voor de volgende wedstrijd. Nu hadden we Vitesse en over tien dagen pas Heerenveen, dus hij heeft nu meer tijd om te herstellen”, aldus Peter Bosz die ook nog niet over Ricardo Pepi kan beschikken.


Vorig artikelSergiño Dest: ‘Ik ben zelf ook echt heel tevreden hier’
Volgend artikelKomt PSV in de markt voor Japanse smaakmaker? ‘Zeker goed genoeg voor PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in