Home Nieuws Discussie over niet selecteren Bergwijn zet zich voort

Discussie over niet selecteren Bergwijn zet zich voort

31
9

De selectie van het Nederlands elftal en dan met name de absentie van Steven Bergwijn, maakt veel tongen los.

Arnold Bruggink en Ronald de Boer zijn het oneens in hun analyse. Bruggink begrijpt dat Bergwijn niet is geselecteerd voor het Nederlands elftal, terwijl De Boer wél een potentiële international ziet in Bergwijn.

“Ik vind het prima dat hij er niet bij zit en Justin Kluivert wel”, stelt Bruggink zondagavond bij Dit was het Weekend op FOX Sports. “Je moet die plek echt gaan verdienen. Ik heb Bergwijn de afgelopen weken zien spelen en ik zie zeker een stijgende lijn bij hem. Maar als je zo snel bent, moet je dat nog vaker gebruiken. Dat mag hij wel wat beter beseffen”, vindt Bruggink.

Collega De Boer wijst echter naar de betere statistieken die Bergwijn kan overleggen: de PSV’er zorgt voor meer doelpunten en assists dan Kluivert. “Ik heb ongelooflijk veel vertrouwen in Kluivert, maar Bergwijn brengt het team meer dan hij. Als je nu vraagt: wie is er beter in vorm en belangrijker voor zijn team? Dan is dat in mijn ogen Bergwijn.”


Facebook Comments

9 REACTIES

  1. Je zou van Koeman verwachten dat het voortrekken van Ajacieden en oud-Ajacieden eens ophoudt. Bij aanvang heeft hij al weer direct de schijn tegen.
    Hij had eenvoudig kunnen aangeven dat Bergwijn belangrijk is voor Jong-Oranje dat nog naar een eindtoernooi kan gaan.
    We kunnen het ook zien aan de keeper die hij opstelt; 1 die altijd op de bank zit bij de beste club ter wereld of 1 die iedere week speelt en dus moet keepen in Oranje. Zoet behoort te keepen in Oranje. We zullen zien.
    Elmar. Pieter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here