Home Nieuws Director of Football Marcel Brands op weg naar de top: vele miljoenen...

Director of Football Marcel Brands op weg naar de top: vele miljoenen euro’s extra in kas

3330
0

Marcel Brands is alweer enkele jaren ‘Director of Football’ van traditieclub Everton.

De voetbalbestuurder is inmiddels meer dan een zwaargewicht in het Engelse voetbal en spreekt een hartig woordje mee in het beleid van de tweede club van Liverpool, die eigenlijk graag de eerste club van Liverpool en Engeland wenst te zijn.


Dat scenario is niet ondenkbaar nu Everton langzaam op weet te klimmen naar de hoogste regionen van de Engelse Premier League. Een landstitel is niet meer ondenkbaar nu in een periode van lege stadions de verschillen tussen de top kleiner worden en Liverpool en City niet meer ongenaakbaar zijn.

De Iraanse zakenman Farhad Moshiri is van plan om voor 250 miljoen pond, omgerekend ruim 270 miljoen euro, nog meer aandelen in bezit te nemen. De 65-jarige Moshiri heeft nu al 77,2 procent van de aandelen in handen.

Deze investering vormt een welkome kapitaalinjectie voor de club bij de aanpak van de aanhoudende financiële uitdagingen, veroorzaakt door de coronacrisis”, schrijft de club in een korte verklaring op de eigen website. De raad van bestuur van Everton stelt voor om extra aandelen uit te geven en die te verkopen aan Moshiri. “Hij is al onze grootaandeelhouder en deze investering onderstreept zijn betrokkenheid bij Everton voor de lange termijn.”

Moshiri stapte in 2016 in bij Everton, de ’tweede’ club in de stad Liverpool. Het binnenhalen van Marcel Brands kreeg toen al topprioriteit maar Brands bleef PSV trouw. Zijn volgende poging slaagde wel en Brands werd Director of Football bij Everton.

Hij kreeg aanvankelijk bijna de helft van de aandelen in handen. De Iraniër was eerder aandeelhouder bij Arsenal. Ondanks alle investeringen in de selectie is het Everton nog niet gelukt om aansluiting te vinden bij de top van de Premier League.


Facebook Comments Box