Home Nieuws Directie PSV heeft begrip voor beslissing gemeente Amsterdam

Directie PSV heeft begrip voor beslissing gemeente Amsterdam

1066
0

PSV fans zijn voorlopig niet welkom in de Johan Cruijff ArenA. De directie van PSV is door de Amsterdamse burgemeester persoonlijk geïnformeerd.

PSV heeft met begrip kennis genomen van het besluit van burgemeester Halsema. Bij de competitiewedstrijd van Ajax tegen PSV op 6 november zijn geen PSV-fans welkom, heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloten.

De burgemeester heeft haar beslissing kenbaar gemaakt in een brief aan algemeen directeur Marcel Brands van PSV. Een deel van de brief is in handen van de Telegraaf. ’Er is opnieuw door een grote groep PSV-supporters massaal en langdurig (antisemitische) spreekkoren, kwetsende liederen en zeer onwenselijke beledigingen aan het adres van een aantal Ajax-spelers ten gehore is gebracht’, zo schrijft Halsema in de brief.

PSV laat in reactie op de beslissing van Halsema om geen Eindhovense supporters toe te laten bij Ajax-PSV weten ‘begrip te hebben voor het besluit’. De PSV-directie geeft aan ‘dat de maatregel wordt geaccepteerd, omdat er zaken zijn voorgevallen die niet acceptabel zijn’.

Een woordvoerder van PSV geeft aan, dat de club hoopt dat de maatregel bij gaat dragen aan een ‘mentaliteitsverandering onder supporters’. ‘Natuurlijk betreurt PSV het dat de goeden onder de kwaden moeten lijden, maar we hopen ook dat er een breed gedragen besef onder supporters indaalt dat het afgelopen moet zijn met het negatief bejegenen van de tegenstander. Het steunen van je eigen ploeg kan zorgen voor een boost, maar dat geldt niet voor het beledigen van de tegenstander. We hopen dat het besef indaalt dat dit moet stoppen en dat je daar anders jezelf mee dupeert”, aldus PSV in een reactie.


Vorig artikelBurgemeester Halsema straft PSV fans hard: Geen fans welkom bij Ajax – PSV
Volgend artikelDoodsbedreigingen aan adres Ihattaren mede debet aan straf, Halsema houdt gedrag PSV fans in de gaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in