Home Nieuws Directie Feyenoord kritisch op beleid PSV

Directie Feyenoord kritisch op beleid PSV

22
0

Bij monde van algemeen directeur Eric Gudde laat de club Feyenoord weten te hebben geleerd van de blunders uit het verleden. Gudde ziet de 10-0 nederlaag tegen PSV als absoluut dieptepunt onder zijn leiding en geeft toe dat er wat fout zit in het DNA van de club uit Zuid.

Daarbij maakt Gudde de kanttekening dat het het beleid van PSV niet wil volgen, op de vraag waarom Feyenoord met een grotere stad achter zich niet in de buurt kan komen van de begroting van PSV. De club neemt minder financiële risico’s en dat is volgens algemeen directeur Eric Gudde het juiste beleid. Hij ziet tegelijkertijd dat titelkandidaat PSV wel een riskant beleid voert.

“Puur kijkend naar de basisbegrotingen – incidentele inkomsten als Europees voetbal en transfers buiten beschouwing gelaten – scheelt het niet eens zo veel. Alleen heeft PSV een andere beleidslijn”, stelt Gudde in Voetbal International. “Zij beginnen met een paar miljoen verlies in hun hoofd en die proberen ze in te lopen met transfers. Daar zit een zeker risico in, want PSV heeft dat een keer moeten herstellen via een grondtransactie met de gemeente.”
Op de vraag of Feyenoord niet meer risico moet nemen, reageert Gudde terughoudend. “Ik wil best nadenken om een beetje op te schuiven, bijvoorbeeld door opbrengsten uit Europees voetbal deels op te nemen in de begroting, waardoor er extra armslag is op de spelersmarkt. Maar ik ga niet gokken met de toekomst van de club. In de situatie van 2007 moeten we niet meer terecht komen, maar dat is míjn mening.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here