Home Nieuws Directeur Sturm Graz weet wel raad met loting tegen PSV

Directeur Sturm Graz weet wel raad met loting tegen PSV

5422
0

De Oostenrijkse subtopper Sturm Graz zal de wegen van PSV kruisen op weg naar de groepsfase van de Champions League.

De bekerwinnaar van vorig jaar heeft niet heel ervaring in het spelen van wedstrijden. PSV wist zich afgelopen 10 dagen in de omgeving van Graz te vinden. De ploeg van Peter Bosz hield het trainingskamp Windischgarsten, op zo’n 100 kilometer van de stad Graz, dat weer zo’n half uur rijden van de Sloveense grens ligt. De tweede stad van Oostenrijk telt zo’n 295000 inwoners maar is voetbaltechnisch bezien niet de tweede club van het land.

PSV speelt eerst thuis en mag een week later de klus klaren in Graz. Het is bepaald geen onmogelijke opgaven voor de ploeg van Peter Bosz. Ruim anderhalf jaar geleden troffen PSV en Sturm Graz elkaar in de groepsfase van de Europa League. PSV won twee keer van de club uit Graz.

In Graz weet men wel raad met de loting tegen PSV want de directeur van dienst maakte na de loting van de gelegenheid gebruik om PSV tot heuse favoriet uit te roepen. Een rol die PSV inderdaad moet gaan dragen in de beide wedstrijden tegen de marginale club uit Oostenrijk.

Technisch directeur Andreas Schicker verwijst op de clubsite van de Oostenrijkse club naar de Europese staat van dienst van PSV en de geschiedenis van de club in nationaal en internationaal verband.

PSV en Sturm Graz ontmoetten elkaar al in het seizoen 2021/2022 in de groepsfase van de Europa League. PSV won beide wedstrijden. “We kennen PSV, omdat we twee jaar geleden nog tegen ze speelden. Maar ik denk dat we als team vooruitgang hebben geboekt”, aldus Schicker over zijn manschappen. “PSV deed lang mee in de titelrace in Nederland, maar uiteindelijk won Feyenoord. Er komen spannende duels aan. Er moet gezegd worden dat PSV de favoriet is”, klinkt het vanuit Oostenrijk.


Vorig artikelMeervoudig landskampioen Jorrit Hendrix terug in training op de Herdgang
Volgend artikelLoting stemt tevreden | VI wijst naar ‘wegwerpmanagement’ én naar niet beschikbare Brands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in