Home Columns Dieptepunt Feyenoord- PSV: gele kaart Guus Til | Sevilla dient rekening te...

Dieptepunt Feyenoord- PSV: gele kaart Guus Til | Sevilla dient rekening te houden met mentaal sterke Til

2546
0

Door Danny Makkelie ga je automatisch aan partijdigheid denken. Die conclusie kunnen we gerust trekken na een nieuwe editie van Feyenoord – PSV, die inmiddels een week achter ons ligt.

We richten de pijlen nog even op de editie van vorige week zondag. De late 2-2 betekende een enorme dreun in de jacht op de drie punten die zo dichtbij waren. Danny Makkelie drukte echter teveel zijn stempel op de wedstrijd, opdat hij de volgende werkdag weer ‘gewoon’ ongestoord zijn werk kan doen in de regio Rijnmond, waar uiteraard het gros fan is van de club van Rotterdam-zuid.

Het dieptepunt in de wedstrijd tussen Feyenoord – PSV was niet de late 2-2, niet het duidelijk maken van de negen minuten blessuretijd die van Nistelrooij bijna tot wanhoop dreven, ook niet de hoofdwond na de overtreding op Mwene en ook niet het in de nek springen van Jordan Teze door Feyenoord aanvoerder Kökcü. Het dieptepunt in de topper tussen Feyenoord en PSV was de gele kaart voor Guus Til. In de eerste helft werd een minimale overtreding op Til gemaakt, die door zijn val een speler van Feyenoord mee naar de grond nam. Niets meer en niets minder maar Danny Makkelie had klaarblijkelijk even daarvoor besloten iets meer zijn stempel op de wedstrijd te gaan drukken.

De zeer zwakke leidsman zag het geheel aan en toverde uit het niets een gele kaart voor Til uit zijn borstzak. De speler die door Ruud van Nistelrooij toch een beetje als joker wordt gebruikt, keek even verbaasd maar besloot professioneel genoeg, om er geen consternatie van te maken. Het was zo mogelijk de meest schandalige gele kaart van Eredivisie-seizoen 2022 – 2023. Ongehoord. OP dat moment mist het elftal van Ruud van Nistelrooij toch een beetje karakter om de zwakke leidsman, eenvoudig beïnvloedbaar liet vorige week zondag weer zien, van repliek te dienen.

Zoals Luuk de Jong vorige week enkele minuten na de wedstrijd wel fel van leer trok tegenover ESPN over het warrige fluiten van Makkelie, had de Jong dat ook meteen na de belachelijke gele kaart voor Til moeten doen. Til ruikt momenteel zijn kansen, lijkt ook dicht tegen een basisplaats aan te zitten en hield dus wijselijk zijn mond. De in positieve zin opvallende joker van PSV, pikt altijd zijn wedstrijdminuten mee, hoewel zijn basisplaats in de Kuip verrassend te noemen was. Een goede week later tegen FC Groningen was Til zijn basisplaats weer kwijt. Het valt niet altijd mee om het vertrouwen en geloof te behouden als de coach vaak wisselt en steeds weer een nieuwe basisopstelling weet te formeren.

Het lijkt Guus Til allerminst te deren. De topprofessional ruikt altijd zijn kansen en weet dat hij ook altijd zijn doelpuntjes zal blijven meepakken. Niet voor niks was Til de topscorer van Feyenoord in seizoen 2021-2022, wat zorgde voor het nodige zelfvertrouwen. Zaterdagavond miste Til wat kansjes, vervolgens een opgelegde kans alleen voor de keeper maar de goalgetter wanhoopt niet en laat het hoofd nooit hangen. Enkele minuten later was Til het eindstation van een prachtige aanval, die met een doelpunt achter het standbeen bekroond werd. Hoe dan ook, Guus Til staat er altijd en zal ook in en tegen Sevilla zijn momentum weer gaan krijgen én gaan pakken. Het Sevilla van Jorge Sampaoli is gewaarschuwd voor Guus Til, de man die er altijd staat.


Vorig artikelPatrick van Aanholt staat er meteen en doet Max snel vergeten: ‘Alle meters sloegen uit
Volgend artikelHet zint technisch directeur Campos van PSG niet hoe Xavi Simons naar PSV vertrok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in