Home Nieuws Dient Raiola zijn cliënt in het gareel te houden? ‘Muiten door te...

Dient Raiola zijn cliënt in het gareel te houden? ‘Muiten door te laag salaris, van de weg geplukt en zaalvoetballen’

13088
0

PSV clubwathcer Marco Timmer heeft vrijdagmiddag een boekje open gedaan over het gedrag van Mo Ihattaren in zijn laatste periode bij PSV.

De tiener uit Utrecht is al dagenlang in het nieuws omdat er allerlei verhalen, meningen en feiten naar buiten blijven komen. Het zal de familie Ihattaren geen goed doen in moeilijke tijden maar Mo maakt met zijn uitzonderlijke talent nu eenmaal onderdeel uit van het internationale topvoetbal en dus blijven de schijnwerpers op hem gericht. Helaas ook in moeilijke tijden.

Of dienen de pijlen ook te worden gericht op zaakwaarnemer Mino Raiola? Het was niemand minder dan Raiola die ook een aandeel lijkt te hebben gehad in het muitend gedrag van Ihattaren zoals u verder in dit artikel kunt lezen. Je cliënt naar Nice laten vliegen om over de toekomst te praten is not done als de werkgever in de veronderstelling is dat er sprake is van ziekte in de vorm van oorpijn.

Ergens verdient de jonge middenvelder het ook om met rust gelaten te worden maar de vele berichtgevingen hebben ook van doen met de club PSV en dus is het ook nieuwswaardig te noemen wat Ihattaren en PSV allemaal achter de rug hebben met elkaar. Verschillende media wijzen regelmatig naar de club PSV. Het betreffen verwijten uit allerlei hoeken dat de jongeling niet goed behandeld zou zijn en een betere begeleiding had moeten verkrijgen in het Eindhovense. Echter wordt de andere kant van de medaille vrijdagmiddag benoemd door Marco Timmer namens Voetbal International. Het zijn pittige als even stevige openbaringen over het gedrag van Mo Ihattaren, die Timmer als clubwatcher weet te benoemen.

Er deden al vaker geruchten de ronde over het gedrag van Mo Ihattaren op en rond de Herdgang en volgens Timmer zit daar wel een kern van waarheid in. Timmer was recent in Genua en sprak met diverse clubofficials over de vertrokken Ihattaren. In Genua is men vooral boos op de middenvelder omdat de club uit de havenstad er niet goed voor staat en er behoefte is aan creativiteit vanaf het middenveld, in combinatie met scorend vermogen.

Helaas voor zijn vele duizenden fans én voor Sampdoria is het talent in Nederland en kan hij zijn meerwaarde heden ten dage niet omzetten in directe prestaties. Timmer deed recent ook navraag bij PSV en komt tot de conclusie dat de middenvelder muitend gedrag wist te vertonen nadat bekend werd dat PSV niet aan zijn salariseisen kon en wilde voldoen. PSV zou erg ver zijn gegaan voor Ihattaren maar genoeg is genoeg, lijkt voor de club een conclusie te zijn geweest.

Mochten de verhalen over muitend gedrag inderdaad op waarheid berusten, mag er ook met een beschuldigende vinger naar zaakwaarnemer Mino Raiola worden gewezen. Raiola is immers de directe gesprekspartner van PSV geweest inzake de nieuwe salariseisen. Dient Raiola zijn cliënt niet in het gareel te houden? Marco Timmer trekt als PSV-watcher van Voetbal International de voorzichtige conclusie dat Mo Ihattaren onhandelbaar werd na zijn salariseisen.

In de studio van VI licht Timmer zijn mening toe: “Waarom het volgens mij ineens zo misging: PSV is een jaar, anderhalf jaar bezig geweest om het contract van Ihattaren te verlengen. Hij was het pareltje, de volgende die voor heel veel geld verkocht zou worden”, vertelt Marco Timmer bij VI. PSV trok echter een grens toen Ihattaren om meer salaris bleef vragen. Vanaf dat moment is hij gaan muiten”, klinkt het in de studio van VI.

Timmer wordt concreet met voorbeelden: “Bij PSV maakten ze zich zorgen dat hij een keer een fataal ongeluk zou veroorzaken. Hij is een paar keer van de weg geplukt met 180, 190 kilometer per uur”, aldus de journalist. “Hij belde in de kleedkamer, ging ongeoorloofd zaalvoetballen. En hij liep in zijn vrije tijd een spierblessure op, zei vervolgens dat het was gebeurd bij een personal trainer, maar PSV deed navraag en toen bleek dat hij al anderhalve maand niet langsgekomen was. Dat soort dingen.”

Kijk en luister hier naar het fragment van Voetbal International:


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here