Home Nieuws Dient Denzel Dumfries zijn aanvoerdersband in te leveren?

Dient Denzel Dumfries zijn aanvoerdersband in te leveren?

1989
0

Denzel Dumfries was zondagmiddag rond kwart over vier even niet zichzelf en zelfs buiten zinnen.

De emotie zat hoog en dan valt natuurlijk best te begrijpen na alles wat er gebeurde en na alles wat er gezegd werd. Dusan Tadic liet na zijn benutte strafschop in ieder zien geen waardig aanvoerder te zijn want de Ajacied moest als aanvoerder door ploeggenoten worden gekalmeerd.


Hoe zit het met Denzel Dumfries en zijn gedrag van afgelopen zondag? Liepen de emoties wat hoog op of dient de aanvoerder van dienst tot de orde te worden geroepen?

PSV’s clubiconen zagen het met lede ogen aan en opperen dat het misschien beter is om de band van de arm van Dumfries te halen. Van de Kerkhof: “Dumfries moet gewoon weglopen. Wat er gezegd is tussen die twee zullen we wel nooit te weten komen. Er wordt zoveel geroepen in een wedstrijd.”

Na afloop leken de perikelen zich naar de spelerstunnel te verplaatsen. “Als aanvoerder vond ik het onwaardig van Dumfries om zoiets voor de camera te stellen. Ik vind dat Dumfries zich bescheiden had moeten houden en gewoon naar binnen had moeten gaan. Hij had zich niet op moeten laten fokken, dat is aanvoerder-onwaardig.”

Hier en daar wordt geopperd dat de band van de arm van de aanvoerder afgehaald moet worden. Van de Kerkhof begrijpt de geruchten die er gaan dat Dumfries na zijn uitbarsting de aanvoerdersband in moet leveren bij PSV. “Terecht”, aldus Van de Kerkhof.