Home Nieuws “Die titel van vorig jaar heeft zó veel indruk op me gemaakt”

“Die titel van vorig jaar heeft zó veel indruk op me gemaakt”

11
0

In gesprek met Voetbal International heeft Luuk de Jong uitgesproken gereageerd op de titelkansen voor PSV. De aanvoerder van PSV wil kost wat kost weer een nieuwe titel kunnen vieren en richt de pijlen op verbeterpunten.

“We kunnen trots zijn op wat we in de eerste helft van het seizoen hebben gepresteerd, maar in de competitie baal ik er nogal van dat we af en toe onnodig punten hebben verloren. Dat kán niet”, zegt De Jong in een interview met Voetbal International. “We zullen elkaar in dat soort wedstrijden scherper moeten houden en elkaar de waarheid durven zeggen. Ook ik als aanvoerder. Af en toe merk ik bij mezelf dat ik dat nog te weinig doe. Daarin moeten we groeien, willen we weer kampioen worden. Die titel van vorig jaar heeft zó veel indruk op me gemaakt, dat wil ik weer meemaken. Maar dan moeten we ook de wedstrijden tegen de op papier kleinere ploegen gaan winnen. Dan hadden we er nog veel beter voorgestaan.

Door zijn goede prestaties in 2015 wordt de negenvoudig international geregeld genoemd als nieuwe spits van Oranje, schrijft Voetbal International.  Zo ziet VI-columnist Ronald de Boer  hem als dé aanvalsleider van Oranje. “Het is mooi dat zulke mensen dat zeggen, absoluut. Maar de bondscoach beslist.”

Toch merkt ook hij dat er deuren opengaan, die niet zo gek lang geleden nog potdicht zaten, citeert VI. “Oh ja, zo voel ik dat zeker. Er zullen wat dingen gaan veranderen, bepaalde jongens worden wat ouder. Ik voel dat er meer ruimte gaat komen. Lijkt me ook normaal. Zolang het met mij zo goed blijft gaan, kan ik alleen maar hopen dat ik een kans krijg. En die moet ik dan pakken. Want dat lijkt me het mooiste wat er is: als eerste spits van Oranje een eindronde halen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here