Home Nieuws Dick Advocaat kijkt uit naar start Peter Bosz bij PSV | Bosz,...

Dick Advocaat kijkt uit naar start Peter Bosz bij PSV | Bosz, de trainer zonder twijfels

1377
0

Peter Bosz begint aanstaande maandag aan zijn eerste werkdag bij PSV.

De Apeldoorner heeft de blikken afgelopen weken samen met Earnie Stewart en Marcel Brands gericht op de selectie en is uitgerust om vol energie aan zijn volgende klus in Nederland te beginnen. Bosz heeft inmiddels ook een woning in Eindhoven betrokken, hoewel hij ook nog zijn huis in Apeldoorn aan weet te houden. De komst van Bosz naar PSV maakt nog altijd vele tongen los. Een maand na zijn aanstelling praat men in de media nog steeds over de aanstelling van de 60 jarige trainer.

Niet alleen Guus Hiddink kijkt uit naar de komst van Bosz naar PSV en de Herdgang maar ook Dick Advocaat is meer dan enthousiast over de komst van Bosz naar PSV. De Haagse trainer is ervaringsdeskundige bij PSV en weet als geen ander wat het inhoudt om trainer bij PSV en trainer op de Herdgang te zijn.

Dick Advocaat is ervan overtuigd dat Peter Bosz bij PSV succesvol kan zijn. Bosz wil zoals bekend aanvallend, attractief en spectaculair voetbal spelen en dat kan volgens Advocaat goed samengaan met het winnen van prijzen. Adcocaat verwacht dan ook veel van Bosz bij PSV.

“Bosz is een coach die heel goed weet wat hij wil”, zegt Dick Advocaat in gesprek met Voetbal International. “PSV wilde duidelijk een Nederlander met ervaring. Ik denk dat het een goede combinatie is. Met Marcel Brands en Earnest Stewart heeft hij bovendien echte voetbalmensen die achter hem staan. Bij PSV, Ajax en Feyenoord moet je prijzen winnen een goede werksfeer is daarvoor belangrijk.”

Natuurlijk zijn er de nodige veranderingen op komst maar bovenal heeft de selectie al de nodige kwaliteiten. In verdedigend opzicht dient er nog welversterking te worden binnengehaald. Volgens Advocaat wordt de overstap naar de speelstijl van Bosz echter een stuk minder groot dan dat de meeste mensen verwachten.

“Je moet niet vergeten dat je bij PSV altijd al meer kwaliteit en balbezit dan de tegenstander hebt. Dus je bent sowieso dominant, dat gaat automatisch. En verder vind ik dat pressen zo’n modewoord is geworden. Het gaat over aanvallen, pressing en dan pas over prijzen winnen. Maar dat laatste moet op één staan en dat moet eerst nog waar worden gemaakt”, aldus Dick Advocaat.


Vorig artikelPSV bevestigt definitief vertrek Silva, Hazard en Branthwaite en is bijzonder tevreden over de samenwerkingen
Volgend artikel‘Hij blijft wel. Er moeten gekke dingen gebeuren wil hij vertrekken bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in