Home Nieuws Dick Advocaat houdt rekening met een glansrijke carrière als trainer voor Van...

Dick Advocaat houdt rekening met een glansrijke carrière als trainer voor Van Nistelrooij

252
0

Dick Advocaat is met zijn ADO Den Haag donderdagavond te gast in het Philips Stadion.

De Haagse trainer keert weer terug in het stadion waar hij eigenlijk groot wist te worden. PSV was de eerste club die in Advocaat een potentiële toptrainer zag. Advocaat zwierf daarna over de gehele wereld en kende vrijwel overal successen. Ruud van Nistelrooij staat op zijn beurt aan het begin van hopenlijk een lange en succesvolle nationale en international carriere. Dick Advcocaat zag in ieder geval niet meteen een trainer in Ruud van Nistelrooij, zegt hij voor het duel tegen PSV in Eindhoven.

De Haagse coach heeft er zo zijn gedachten over: “Als hij het als trainer net zo goed gaat doen als speler, dan heeft hij een geweldige periode voor zich. Ik vind het heel verstandig hoe hij met spelers omgaat”, zegt de ervaren coach.

Daarbij wijst Advocaat naar toptalent Johan Bakayoko. “Die beschikt over veel kwaliteit, heel veel van alles. En Ruud is niet een trainer die dan gelijk gaat zeggen wat zo’n speler meer en minder moet doen. Hij laat hem voetballen en laat hem in zijn vrijheid. Dat je dat als beginnend trainer al begrijpt, is heel belangrijk”, aldus de enthousiaste Advocaat.


Vorig artikelVI journalist richt kritische pijlen op Brands en lijkt aan stoelpoten van Nistelrooij te zagen
Volgend artikelSávio terug bij Manchester City, Braziliaans toptalent verruilt de Herdgang voor revalidatie in Manchester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in